Yanal'dan bilimsel çalışma

Yanal'dan bilimsel çalışma
Yeni sezon için çalışmalarını sürdüren Trabzonspor'da Teknik Direktör Ersun Yanal, futbolcularının motivasyonunu artırmanın yanı sıra bilimsel verilerden de sıkça yararlanıp analizlerde bulunuyor.

Slovakya’nın Samorin kasabasında gerçekleştirilen kampta sahanın kenarına bir masa kurduran teknik direktör Ersun Yanal, antrenmanlarda oyunculara taktikleri verdikten sonra çalışmaların bir bölümünü bilgisayar ekranından takip ederek an ve an analiz yapıyor. Daha önce çalıştırdığı takımlarda da yaptırdığı bilimsel çalışmalarla dikkat çeken Yanal, Trabzonspor’a imza attıktan hemen sonra ünlü analiz şirketi Opta ile anlaşmıştı.

BİLİMSEL ANALİZLERDEN FAYDALANACAK

Teknik ekibin tamamını değiştiren deneyimli teknik adam, Samorin kampında da farklı uygulamalara imza atıyor. Futbolcuları birçok testten geçiren Yanal, antrenmanlarda yapılan analizleri saha kenarında inceledikten sonra otelde de yardımcılarıyla birlikte tekrar gözden geçiriyor. Ersun Yanal’ın, yeni sezonda 11’de oynatacağı isimleri tercih ederken yine bilimsel verilerden üst düzeyde faydalanması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler