Yanal'dan Akyazı'ya farklı sistem

Baskılı hücum oyunu Yanal'ın en büyük isteği

Yanal'dan Akyazı'ya farklı sistem
Trabzonspor’da yeni transferlerin uyum sürecini tamamen atlatması ve form durumlarının da hayli pozitif sinyaller vermesi, teknik direktör Ersun Yanal’ın planlarını daha hızlı şekillendirmesini sağlıyor.

Taşları kafasında yerine oturtmaya başlayan Bordo-Mavililer’in hocası, bir değil, birkaç sistem üzerinde duruyor. İç ve dış saha karşılaşmaları belirleyici rol oynayacak noktalardan bir tanesi. Çünkü Ersun Yanal, Trabzonspor taraftarının uzun zamandır hasret kaldığı, baskılı hücum futbolunu özellikle yeni statta, Akyazı’da devreye sokacak.

Yeterli forveti var

Elinde Jun Suk, Muhammet, Ramil ve N’Doye gibi forvetler bulunan Yanal’ın, Akyazı’daki karşılaşmalarda genelde çift santrforlu bir sistemle oynamak istediği gelen haberler arasında.

Bu konuda yönetimin de tam desteğini arkasına alan deneyimli teknik adam, zaman zaman deplasmanlarda da bu oyun kurgusunu koruyacak.

Futbolcularını tek bir sisteme bağlı kalmama konusunda uyaran Yanal’ın, “Değişkenliğe hepiniz açık olun. Önemli olan uyumunuz ve koordinasyon. Bu noktada sistemler değişse de birbirini çok iyi tanıyan bir takım saha içinde kolayca farklı rakamlarla yerleşebilir” mesajlarını verdiği gelen haberler arasında.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler