Yanal'a sert eleştiri: En aptal bile bu oyunu anlayabilir

Fatih Altaylı gündemi değerlendirirken Yanal'ı eleştiri

Yanal'a sert eleştiri: En aptal bile bu oyunu anlayabilir
HTSPOR yazarı Fatih Altaylı, gündemle ilgili yorumlarda bulunurken Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal'ı da eleştirdi.

Ersun Yanal'ın dahi bir teknik direktör olmadığını söyleyen Altaylı, ''Hatırlarsanız spor basınının tamamı Ersun Yanal hakkında Gençlerbirliği maçında genç bir oyuncuyu oyuna aldığı için 'Dahi', 'Duhi' gibi ifadeler kullanıyordu. Yok 'Futbolun Einstein'i derken ben burada ne dedim? 'Kardeşim siz kafayı mı yediniz?' dedim. Yendiği takım o gün lig sonuncusuydu ve galibiyeti yoktu. 60. dakikadan sonra yenmişlerdi. Real Madrid'le mi oynadı da dahi oldu? Aldığı adamı da tribünden getirmedi. Uzun süredir genç yetenek olarak bilinen bir oyuncuyu oyuna aldı. Son maça gelecek olursak; 3-0 öne geçip 4-3 yeniliyorsan ve rakibin senden kalite olarak daha aşağıdaysa, ortada bir teknik direktör hatası vardır. Bir adam sahneye çıkıyor ve seni tek başına yıkıyor. Futbol çok basit bir oyundur. En aptal bile bu oyunu anlayabilir. Eğer Alanyaspor ile oynuyorsan, Vagner Love'ı durdurman gerekir. Başına birini koyacaksın. 'Arkadaşlar bu çocuğu durdurun' diyeceksin. Bu kadar zor bir şey mi bu ya? Sonra TV'ye çıkıyor suratını bozarak bir şeyler diyor. Hepsi hikaye! Futbolda kimse dahil değil. Futbolun dahilik bir olayı da değil. Albert Einstein, teknik direktör olmayı hayal etmedi çünkü teknik direktör olmak için üstün zekaya gerek yok. Futbol muazzam zeka gerektiren bir şey olsa bu kadar popüler olmazdı. 20 IQ'dan 100 IQ'ya kadar olan herkes futbol oynar, oynatır, teknik direktör olur her şey olur. 100 IQ'un varsa Mourinho oluyorsun 20 IQ sınırındaysan daha alt liglerde hoca oluyorsun. O kadar zeka gerektirmeyen bir oyun. Sen bu oyunda bile böyle çuvallıyorsan daha başka bir şey demiyorum.'' dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler