Usta: Akyazı için tarih veremem

Usta açıklamalarda bulundu

Usta: Akyazı için tarih veremem
Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. TV Em'de Sinem Fıstıkoğlu'nun sorularını yanıtlayan Usta, Akyazı'nın açılışı için tarih veremeyeceğini söyledi.

Soru: Trabzonspor yeni sezona; yeni stat, 50. Yıl ve Ersun Yanal heyecanı ile başladı. Ancak işler iyi gitmedi, iyi başlayamadı Trabzonspor. Bunun nedenleri nelerdir?

Usta: İnanın bilmiyorum. Günler geceler boyu düşünüyorum, Ersun Hoca ile konuşuyorum,  “Bizde mi sorun var acaba?” diye. Ama iyi şeyler hep zaman alır. Düzelecek, taraftarımızdan sabır istiyoruz. Yap-boz takım olmaz, biz istikrarı yakalamak için sabırlı olmak zorundayız. Oyuncularla da konuşuyorum. Ersun da konuşuyor. Sürekli istişareediyoruz. Aşacağız bunları.

Soru: Peki ne kanaate varıyorsunuz konuştuğunuzda?

Usta: Bizce oyuncularda geçen seneden kalma bir başarısızlık korkusu var. ‘Acaba yanlış bir hareket yaparsam ıslıklanır mıyım, tepki görür müyüm?’ gibi. Oyuncular bu stresi, travmayı atamıyorlar üzerlerinden. Burada iş, takımda daha tecrübeli oyunculara düşüyor. Onların genç ve deneyimsiz oyunculara ağabeylik yapması, yol göstermesi lazım. Belki de eksik olan bu.

Soru:  Nasıl başkanım...?

Usta: Mesela Onur. Geçen sezon yaşanan travmada en çok Onur etkilendi. Ama biz onunla da konuştuk. Artık daha fazla sorumluluk alması gerektiğinin farkında. Alacak da. Genç oyuncuların buna ihtiyacı var. Trabzonspor kaptanlığı çok ciddi bir iştir. O bunu layıkıyla yerine getirmek için bu sezon daha fazla sorumluluk alacak. Bana bunları bizzat kendisi söyledi.

AKYAZI STADI iÇiN TARiH VEREMEM!

Soru: Statta son durum nedir Sayın Başkan, neden açılmadı hala?

Usta: Bakın işte o ayrı bir sorun. Bu stadı TOKİ yapıyor. Gece gündüz çalışıyor. Ben buradan onlara teşekkür ediyorum. Ama şu an anlatamayacağım sorunlar var. Bunları anlatacak kişi de Trabzonspor Başkanı değil zaten. Ama zamanı gelince ben de konuşacağım elbette.

Soru: Ne gibi sorunlar söz konusu?

Usta: Dedim ya zamanı değil... TOKİ yapıyor bu stadı ama onlar da bir müteahhide verdi. O firmayla sıkıntı var. Bir türlü aşamıyoruz. Biz sezon başını öngörmüştük olmadı. Şimdi tarih veririm, yine olmaz. Ama uğraşıyoruz. Kasım sonu büyük ihtimalle açacağız. Ama tekrar söylüyorum, zamanı gelince ben de konuşacağım elbette.

TARAFTAR ALKIŞLADIĞI GiBi ISLIKLAYACAK

Soru: Taraftarın alınan sonuçlardan çok, yapılan mücadeleyi yetersiz buldukları için tepki gösterdiğini biliyoruz. Katılıyor musunuz?

Usta: Taraftar haklı. Yenersin, yenilirsin o sorun değil. Ama mücadele etmeden yenilmek kötü tabi. Biz bir gol yediğimiz an dağılıyoruz. Çözülüyoruz. Bunu aşmamız lazım. 90 dakikanın sonuna kadar mücadeleyi bırakmayan bir Trabzonspor olacak sahada, olmalı. İşte geçen sezon yaşanan travmaların sonuçları bunlar. Takıma yeni katılan oyuncularda bile var bu stres. Aşmak için elimizden geleni yapıyoruz. Tabi ki taraftar haklı; kazanınca nasıl alkışlıyorsa, kaybedince de ıslıklayacak.

ONU YOLLA BUNU AL FELSEFESİ YANLIŞ

Soru: Takım şu an performans olarak iyi durumda değil... Kaç maç daha kredisi var kafanızda Ersun Yanal'ın? 

Usta: Bu sorunun sorulması bile aslında yanlış, taraftar da soruyor. Yanlış. Başımıza ne geldiyse ‘onu yolla, bunu al’ uygulamasından geldi. Ne olacak Ersun’u yollayınca? Daha mı iyi olacak? Yeni hoca demek, yeni kadro demek, para demek. Ersun hoca takıma kendini adamış durumda. Artık bunları aşmamız lazım. Hep böyle battı Trabzonspor. Bizim faize ödediğimiz para bile gelirimiz kadar. Böyle bir şey olamaz, olmamalı. O yüzden sonuna kadar Ersun’un arkasındayım ben. Kafamızda yolları ayırmak gibi bir düşünce yok, kendi bırakırsa onu bilemem.

Soru: Peki bu yıl için bu tabloda hedef ne?

Usta:  İlk etapta stat. Çünkü stat demek, güç demek, taraftar demek, gelir demek. Bakın Bursaspor yeni stadında bize karşı 20 mağluptu. İlk maçlarıydı. Biz o maçı 4-2 kaybettik. Stattaki ambiyans müthişti. Kim olsa yenerlerdi. İşte biz de yeni stadımıza kavuştuğumuzda, taraftarın da gücüyle yepyeni bir ivme kazanacağız. Ben buna yürekten inanıyorum. Eski Trabzonspor, özlenen Trabzonspor o statta bulacak kendini. Yeter ki taraftar bizi yalnız bırakmasın. Akhisar maçını bütün taraftarlarımızın takımına sahip çıkma maçı olarak görmesi lazım. Mutlu olalım istiyorsak, kötü gününde de takımlarına sahip çıksınlar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor