Ünal Karaman'ın taktiği tuttu

Trabzonspor dikine oynayıonca istatistikler patladı.

Ünal Karaman'ın taktiği tuttu

Ünal Karaman’ın “kısa pasla, yerden, hızlı+dikine futbol” anlayışı meyvesini vermeye başladı. Gol, isabetli şut, pas, ceza sahası istatistikleri zirveye çıktı

Spor Toto Süper Lig'de son iki maçını kazanarak yükselişe geçen Trabzonspor'da Ünal Karaman'ın takıma aşıladığı yeni oyun sistemi meyvelerini vermeye başladı. Tecrübeli çalıştırıcı, oyunculardan sahada bol pas yapmalarını ve uzun değil kısa pası tercih etmelerini istiyor. Yerden+dikine futbola ağırlık veriyor; bitirici oyun tercih ediliyor. Nitekim ilk 8 hafta sonunda oluşan istatistikler bu alanlardaki başarıyı belgeledi. Bordo-mavililer yapısına uygun bu sistemle son sezonların en iyi hücum grafiğine ulaşırken, yenilen gol sayısı da azaldı. Pas ve isabetli şut oranları zirveye çıktı. Şampiyonluk yarışında umutlar arttı. İşte o rakamlar.?

-Kasımpaşa ile beraber en fazla gol atan takım (17)
-Ceza sahası içinden gol ortalaması en yüksek takım (1.6)
-Kasımpaşa'dan sonra en fazla isabetli şut çeken takım (5.3)
-başakşehır'den sonra en çok isabetli pas yapan ekip (% 83)
-En fazla başarılı kısa pas yapan takım. (Maç başına 374.3)

.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler