Uğurcan Çakır zirvede

Süper Lig'in 18. haftasında Altay'ı 2-1 mağlup eden lider Trabzonspor'da Uğurcan Çakır kalesinde devleşerek 3 puanı getiren isimlerden oldu.

Uğurcan Çakır zirvede

Lider Trabzonspor'un, Altay'ı deplasmanda 2-1 mağlup ettiği karşılaşmada şüphesiz Uğurcan Çakır'ın göstermiş olduğu müthiş performansın etkisi çok büyük.

Başarılı kaleci Cebrayil Karayel'in, 33. dakikada ceza sahası dışından sol ayağıyla attığı müthiş gole engel olamasa da kalan sürelerde gösterdiği müthiş performansla büyük beğeni aldı. Özellikle son dakikalarda sakatlanma pahasına topu kornere çıkarması büyük alkış topladı.

Ayrıca, 25 yaşındaki kaleci bu sezon da ilk kez ceza sahası dışından bir gol yedi. Çakır, bu sezon ligde forma giydiği 17 maçta kalesinde 14 gol gördü.

Milli kaleci, 1 gol yediği maçta kalesine gelen 8 şutun 7'sini çıkarmayı başardı. 

Uğurcan Çakır, ligde kurtarış yüzdelerinde de ilk sırada yer alıyor. İşte kurtarış yüzdesine göre en çok kurtarış yapan kaleciler sıralaması: 

1- Uğurcan Çakır: Kutarış 65 %82.1
2- Ibrahim Sehic: Kutarış 60 % 80.8
3- Arijanet Muric: Kutarış 43 %75.9
4- Okan Kocuk: Kutarış 44 %74.6
5- Volkan Babacan: Kutarış 42 %71.9

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler