Uğurcan Çakır açıkladı: Aklı transferde mi kaldı?

Uğurcan Çakır basının karşısına çıktı, sorulara yanıt verdi.

Uğurcan Çakır açıkladı: Aklı transferde mi kaldı?

Haber61 – Spor Servisi –  Trabzonspor’un milli kalecisi Uğurcan Çakır antrenman öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Uğurcan bir çok konuda samimi açıklamalarda bulundu.

İşte Uğurcan Çakır’ın açıklamalarından öne çıkanlar;

Yeni bir takımız. Birçok oyuncumuz gitti. Pandemi dönemi nedeniyle de hazırlık kampı kısa sürdü. Bu bizi etkiledi. Takımın adaptasyonu uyumu zor işler. Alınan oyuncular da kaliteli ve karakterli futbolcular. Hep beraber çalışıp takımımızı hak ettiği yerlere getireceğiz Ekim ayından Nisan ayını konuşmak doğru olmaz daha çok var. İyi bir takım olduğumuza inanıyorum. Bu süreç sancılı geçiyor ama birlikte çalışarak iyi yerlere gelmek istiyoruz.

Milli takım konusunda tabi ki hedefim milli takımın kalesini korumak. Orada olmak önemli. Oynayıp oynamamak önemli değil. Oraya çağrılmak benim için büyük bir onur.

Şenol hocamız gol yememe rekorunu kırdı. Hocamız burada en doğru kararı veriyor. En formda kimse onu oynatmaya çalışıyor. Önünde kimin oynadığı tabi ki önemli bir etken oluyor.  Öndeki blok çok önemli birlikte oynamak önemli. Şartlar ne gerektiriyorsa öyle oluyor, çok değişebiliyor. Hoca kim formdaysa ona forma vermeye çalışıyor.

Aslında başarı ve başarısızlık beraber oluyor. Ben eksik olduğum yerlere çalışıyorum. Eksiklerimi biliyorum, performansımı en üstte tutmaya çalışıyorum. Takımla iyi çalışıp iyi uyum sağlayıp eski günlerimize döneriz umarım.

Fenerbahçe maçları bizim için her zaman çok önemli maçlar. Yeni gelen arkadaşlarımıza da bunu aktarmaya çalışıyorum. Kendi potansiyelimizi göstermek istiyoruz. Oradan bir galibiyetle dönerek yeni bir başlangıç yapmayı hedefliyoruz.

Milli takım olarak Rusya’da oynadığımız maç seyirciliydi. Seyircili oynamayı özlemişiz. Trabzon’da bizim için taraftarlar çok büyük bir güç. Ben açıkçası taraftarlar oynamayı özledim. Gerçekten konsantrasyon çok zor oluyor. Trabzonspor gibi taraftarıyla bilinen bir camia için de taraftarsız oynamak zor oluyor.

Eddie hoca gerçekten çok iyi bir insan. Taktik bilgisi olduğunu düşünüyorum. Hoca değişikliği ile ilgili bir şey söylemem doğru olmaz. O yönetimin bileceği bir iş. Takımın adaptasyon süreci sancılı geçiyor. Daha çok erken. En kısa sürede toparlanıp özlenen günlere dönmek istiyoruz.

Sadece benim için değil milli takım için çok önemli bir durum çok iyi kalecilerin olması. Kendimi kıyaslama konusunda düşünmüyorum, kendimi nasıl geliştirebilirim onu düşünüyorum. Ligin en değerli futbolcusu olmak bana gurur veriyor, bu yaşta bunu başarmak güzel. 

Baba olmak çok güzel bir duygu. Sahanın içine çıktığımda galibiyetten başka bir şey aklıma gelmiyor. Çocuğu maçtan sonra düşünüyorum.

Geçen sene takım olarak büyük bir performans sergiledik. Her maça 1-0 önde başlıyor gibi düşünceyle çıkıyor5duk. Pandemi sonrası Göztepe maçında iyiydik ancak sonrasında bir anda performans düştü. Maçlara hazırlanacak ara yoktu, seyircisiz oynamak büyük sorundu. Başakşehir’in zaten böyle bir kitlesi yok. Bizim için en büyük sorun bu oldu.

Yeni transferlere yardımcı oluyoruz. Kaliteli futbolcular. Şampiyonluk yarışında olacağız. Her sene Trabzonspor şampiyonluk için sahaya çıkar.

Doğrucu olmak gerekirse ilk düşüncem transfer olmadı. Avrupa’da oynamak istiyorum tabi ki ama Trabzonspor’un burada mali bir beklentisi vardı. Gerekli seviyeye ulaşması gerekiyor. Süreci başkana bıraktım. Takımımı bir gün Avrupa’da temsil etmek istiyorum. Doğru zamanda doğru takıma gideceğime inanıyorum.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
40 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler