Trabzonspor’un efsane isminden Ersun Yanal Hakkında farklı yorum: “Karşıyım”

İskender Günen'den Alanyaspor maçı değerlendirmesi.

Trabzonspor’un efsane isminden Ersun Yanal Hakkında farklı yorum: “Karşıyım”
Trabzonspor’un efsane ismi İskender Günen, Trabzonspor Alanyaspor maçını Haber61’e değerlendirdi.

Günen şunları söyledi;

OYUNDA DENGELER DEĞİŞTİ

İlk yarım saat çok farklı. Alanyaspor takım savunması son derece kötü. Savunmadaki oyuncular bireysel hataları çok sık yaptılar. Bu bölümde mücadele gücü de yoktu. Ersun Yanal bundan sonra şunu yaptı. Önce sağ kenardakini çıkardı. Sonra savunmanın göbeğindekini çıkardı. Ondan sonra oyunda dengeler değişmeye başladı. İlk yarının son anlarında yenilen gol amatör maçta bile zor olur.

SAVUNMADA Kİ HATA YÜZDESİ ÇOK FAZLA

Geçtiğimiz sezonun son 6 maçında görülen bir şey var aslında. Trabzonspor’un sorunu aslında orta sahaya oyuncu lazımdı, tamam doğru. Ama arka tarafa oyuncu bulmakta sıkıntı yaşıyoruz. Savunmadaki hata yüzdesi çok fazla. Savunmada güvenilir bir takımınız yok. Bir binanın temeli sağlam değilse orada bir takım sorunlar çıkar. İkinci yarıda bir oyuncu sonucu değiştirdi.

KUCKA MİLAN’DAN ALINDI AMA…

Kucka’ya baktığımızda Milan’da oynadı tamam. Milan takımı acaba geçen sezon ne yaptı? Milan takımı böylesi bir yetersizliğinde ayrıca 17 oyuncu transfer eden bir takım şuanda. Kucka Trabzonspor’un aradığı isim mi? Olabilir ama geldiğinden beri baktığınız zaman mücadele gücü de yok. Tempo olarak da çok düşük. Sonra Yusuf.

Ersun Yanal’ın Yusuf çıkarması en önemli yanlışlarından biri. Yusuf önde top tutan ve orta sahada pas alıp vermeyi çok iyi yapan ve mücadele eden bir oyuncu. Bu çok önemli. Yusuf’u alınca orta saha çok düştü. Olcay çok kötüydü.  Bütün bunların yanından kendi sahanızda 4 gol yemek son derece zordur. Savunmada belirli bir güveniniz yoksa maçı kazanma şansınız çok zordur.  

ERSUN YANAL SİHİRBAZLIK YAPMIYPOR

Ersun Yanal’ın yanlışlarından birisi şu. O diyor ki insanlar sonuca göre yorum yapıyor. Sonuca göre yorum yapıldığı falan yok. Yapılan işlerin yanlışlığı şundan kaynaklı. Başakşehir ve Fenerbahçe maçlarında iki takımı da sezon başında kötü yakalama şansın yoktur başka bir zaman. Yakalamış ve öne geçmişsin. Yaptığın oyuncu değişikliklerinde yanlışın var mı, var. Burada şöyle düşünmek lazım. Yusuf Yazıcı’yı geçtiğimiz sezonda sağ kenara yakın kullandı ama olmuyor.
Sosa geldikten sonra onu önde kullanayım dedi, Yusuf Yazıcı’yı sağ kenarda.  Gençlerbirliği maçının ikinci yarısında herkes dedi ki Ersun Yanal Sihirbazlık yapıyor. Ersun Yanal Sihirbazlık yapmıyor, doğrusunu yapıyor. Savunmadan çıkarken orta sahada bulunan oyuncunun öne oynama ve top saklama becerisi mutlak suretle şart. Trabzonspor’un o eksikliği Sosa geldikten sonra gitti mi evet gitti. Bunu da Gençlerbirliği maçının ikinci yarısında Ersun hoca doğru yaptı.

TRABZONSPOR 6 YABANCIYI YEDEK KULÜBESİNDE OTURTMA LÜKSÜNE SAHİP DEĞİL

6 yabancı oyuncunun yedek olduğu bir takım. Yabancı oyuncu transferi neden yapılır? Önce bunu insanların düşünmesi lazım. Yabancı oyuncu mutlak suretle katkı yapmasını beklediğimiz bir oyuncu olur. Yerli oyuncudan daha iyi olması gerekir ki transfer edilsin. Yabancı oyuncu yedek saklanıyorsa herhalde transferde yapılan yanlışlar var. Savunmada bir oyuncu daha geldi. Bu oyuncu neden yok? Slovakya Milli takımında görev yapıyor ama son maçta yoktu.
Kucka’ya baktığınızda o da yok. 6 yabancı oyuncuyu bu takım yedek bekletme lüksüne sahip değil. Abdülkadir gibi çok yetenekli bir oyuncun varken Bongonda’ya bu kadar para vermenin bir mantığı var mı? Yüksek rakamlı transfer yapmak doğru transfer yapmak demek değildir. Alınan oyuncuların büyük çoğunluğu 30 yaş ve üstü. Onlarla 3 yıllık anlaşmalar var. Kulübü böyle bir mali yükün altına da sokmak son derece yanlış.

TEKNİK ADAM DEĞİŞİKLİĞİNE KARŞIYIM

Ben 5. Hafta teknik adam değişikliğini doğru bulmuyorum. Teknik adamın gitmesi çözüm mü şuanda. Teknik adam gitti. Bundan sonra gelecek teknik adam kim? Nasıl olacak. Sezonun daha başı. Şunu hep söyledim. Öncelikli yapacağınız transfer savunmada olmak zorundadır. Ben Burak’ın transferini lüks olarak görürüm. Burak’ın golcülüğüne futbolculuğuna diyecek hiçbir şeyim yok ama önce savunmaya mutlak suretle oyuncu transferi şarttı. İnsanların şunu görmesi lazım. Bir oyuncu sonucu değiştirebiliyor. Savunmadaki bireysel hatalar ve savunma yetersizliği demek ki ne kadar üstte.

BEŞİKTAŞ KARŞISINDA İŞİMİZ ZOR

Beşiktaş oturmuş bir takım. Sistem belli. Kimin ne yapacağı belli. Kulübeye baktığınız zamanda son derece iyi. Yani işimiz biraz zor.  
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor