Trabzonspor'dan hırsızlık skandalıyla ilgili açıklama: Bugüne kadar yönetenler neredeydi?

Trabzonspor’un kuruluş dönemine ait bazı tarihi defterlerin çalınarak satışa çıkarılmasına Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen ateş püskürdü.

Trabzonspor'dan hırsızlık skandalıyla ilgili açıklama: Bugüne kadar yönetenler neredeydi?

Haber61 – Tuncay Lakot

Trabzonspor’un 1966, 1967, 1968 ve 1969 yıllarına ait bazı defter, kayıt ve belgeler çalınarak internet üzerinden satışa sunulması skandalının yankıları büyüyor. Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen, camiada şok etkisi yaşatan olaya ilişkin Haber61'e konuştu. 

"EVRAKLARDAN YÖNETİMLER SORUMLU"

Hırsızlık olayının hangi yönetim döneminde yaşandığının bilinmediğini kaydeden Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen, hırsızlık olayına adeta ateş püskürdü. Trabzonspor'un tarihi evraklarının yönetimlerin sorumluluğunda olduğunu belirten Ali Sürmen, "Bu suistimal hangi dönemde yapıldı, belli değil. Tarihler çok eski ve bir sürü yönetim geldi geçti. Bu olay hangi dönemde yapılmış? Elbette bir kaydı vardır. Trabzonspor'a müze yapıldı ve bu evraklar oraya konmamış" dedi. 

"TARİHİN 2 AĞUSTOS OLMASI MANİDAR"

Müzayedede satışa çıkan evrakların tarihinin, Trabzonspor'un kuruluş yıldönümü olan 2 Ağustos'ta sona ermesinin manidar olduğunun altını çizen Sürmen, "Bunun farkındayız ama bunu söyleyip de toplumu tahrik etmektense hukuki olarak çözüm bulmaya çalışıyoruz. Yönetim kurulu bütün hazırlıkları tamamladı. Pazartesi günü Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığına, hem hırsızlık, hem de hırsızlık yapılan malı satın almak suçlarından suç duyurusu yapacağız." diye açıkladı.

"HIRSIZLIK MALI SATIN ALINIP PAZARLANAMAZ"

Hiç kimsenin sorumluluktan kaçamayacağını vurgulayan ve müzayede şirketini haber vermemekle suçlayan Sürmen, "Yani böyle bir şey olmaz ki. Benim haberim yoktu kimse diyemez yani. Sen bir müzayede şirketisin Trabzonspor’un defterleri sende. Bunları nasıl satışa çıkarırsın. Sen bunu bir kere alamazsın. Böyle bir şey olduğu zaman sen hemen Trabzonspor'u haberdar etmen lazım. Satın alamazsın ve pazarlayamazsın. Sen o zaman hırsızlık malını bile bile aldın. Bu müzayede şirketi kimdir? Bu şirkete bunları kim getirdi? Soruşturma sırasında ortaya çıkacaktır. Burada oturup Trabzonspor’u bugüne kadar yönetenlerin bir düşünmesi lazım. Sadece defterler mi kayıp? Oturup arşivlere bakılması lazım” şeklinde konuştu. 

KUPALAR DA MI KAYIP?

Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen, İdmanocağı zamanındaki bazı evrak ve kupalarında kayıp olduğu yönündeki soruyu ise, “Kupaların kayıp olduğunu sanmıyorum ama bunlar kulüpte eski çalışmış kişilerin elinde midir? Kulübün içinden bu belgeler dışarıdan biriyle alınmaz” sözleriyle yanıtladı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor