Trabzonspor’daki gelişmeler Haber61 TV’de Spor Gündeminde

Spor gündeminde Trabzonspor’daki son gelişmeler konuşuldu. 

Trabzonspor’daki gelişmeler Haber61 TV’de Spor Gündeminde

Haber61 – Haber Servisi – Her hafta pazartesi akşamları saat 20:00’de Haber61 TV’de ekranlarında izleyici ile buluşan Spor Gündemi programında, Haber61 Genel Koordinatörü Tuncay Lakot, Yeni şafak Trabzonspor yazarı Ali Kemal yazıcı ve İHA Trabzonspor Muhabiri Gökmen Şahin bu akşam yine önemli konuları masaya yatırdı.

Trabzonspor’daki gelişmeler Haber61 TV’de Spor Gündeminde

RAKİP KADAR MÜCADELE EDEMEMİŞİZ

Trabzonspor’un Süper Lig’in 5. Haftasında sahasında karşılaştığı ve 2-0 mağlup olduğu Başakşehir maçı ile ilgili değerlendirmede bulunan Gökmen Şahin, orta saha oyuncularının istatistiklerine değinerek, “Bizim orta saha oyuncularına bakıyorum Abdülkadir Ömür 48 kez topla buluşmuş, hemen onun karşısındaki oyuncuya bakıyorum Deniz Türüç 80 topla buluşmuş, Arada 40 top fazla fark var. Burada kimse kusura bakmayacak. Burada teknik direktöre yüklenelim ama her şeyi teknik direktörü bağlamak doğru değil Sahaya çıkanda bir şey yapacak. Mehmet Topal’a bakıyorum 74 kez topla buluşmuş bizim oyuncu onun karşısındaki 50 kez topla buluşuş. Demek ki rakip kadar mücadele edememişsiniz. Sefa, genç oyuncu, bir fırsat var önünde ama biraz basit kalmış. 19 kez topla buluşmuş onun karşısındaki rakibi 54 kez topla buluşmuş. Biraz gayret gerekli” dedi.

Başakşehir maçı ile ilgili konuşan Ali Kemal Yazıcı, “Rakipten top çalamamak gibi bir eksiklik var. Mehmet Topal’ın fazla topla uluşması rakipten top çalmasından dolayı” şeklinde konuştu. 

NWAKAEME YİNE MUTSUZ ÇOCUĞU OYNAYACAK 

Trabzonspor’da mutsuzluğu ile dikkat çeken Anthony Nwakaeme ile ilgili değerlendirmede bulunan Ali Kemal Yazıcı, Nwakaeme’nin sıkıntısının aile hasreti olmadığını belirterek, “Trabzonspor Nwakaeme ile ilgili tasarrufunu, oyuncunun İstanbul’da Acun Ilıcalı ile çektirdiği fotoğraftan sonra yapmalıydı, geç kaldılar. Acun Ilıcalı Fenerbahçe’nin yedek yöneticisi, ben öyle diyorum. Fenerbahçe için kendi TV kanalında yardım kampanyaları başlatması, Fenerbahçeli futbolcularla diyaloğu, her ne kadar doğrulayamamış olsam da Novak ve Sosa transferinin arka planında olduğu. Bana göre Nwakaeme’nin sıkıntısı ailesinin hasreti değil. Nwakaeme döndü ve yine mutsuz çocuğu oynayacak. Trabzonspor’un Ömercik’i Nwakaeme’dir. Oyuncuyu artık parayla da mutlu edemezsin. Nwakaeme önde 20 metrede top oynar, şımartacaksın. Mahallenin şımarık çocuğu. Bir tasarrufun varsa da yerine getireceksin. Sallanan diş gibi duruyor Nwakaeme. Paradan yana mutsuz olduğunu düşünmüyorum. Nedir o zaman? Oturup konuşacaksın. Bu yapıyı düzgün hale getirecek yönetim içinde bir lider var mı? O yok işte” dedi.

Nwakaeme konusunda konuşan Gökmen Şahin ise “Nwakaeme özel uçakla gitti. Senin için bu kadar girişim yaparak aileni görüp mutsuzluğunu gidermek için emek sarfeden kulübe Nwakaeme’nin bu kadar naz yapması gibi bir durumu ortadan kaldıracaktır. Umarız toparlar. Nwakaeme önemli bir oyuncu ve kilit isimlerden bir tanesi. İstatistiklerine baktığımızda Beşiktaş maçında 5, Denizlispor maçında 58, Malaya’da 64 ve Gaziantep’te 52 kez topla buluşuş bunlar Nwakaeme için düşük istatistikler. Ekuban, Nwakaeme ve Parmak gibi bir oyuncuların olmadığı dönemlerde ki Trabzonspor’un halini gördük” dedi.

TRABZONSPOR HOCA GÖRÜŞMELERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Trabzonspor’un yeni teknik direktör konusunda aceleci olmaması gerektiğine değinen Gökmen Şahin, “Trabzonspor görüşmelerini sürdürüyor B planı var. Bana göre Trabzonspor yönetimi teknik direktör konusunda çok aceleci olmamalı. Trabzonspor geçtiğimi sezondan 1 puan az toplamış. Geçtiğimiz sezon şampiyonluğun kaçmasında oyuncu performansları da etkili oldu. Sosa’nın pandemi sonrası 3 maçta oynamaması Nwakaeme’nin başka şeyleri. Şampiyonluğun kaçmasında başka şeyler de oldu tabi hakem vb. gibi.  Bu sezon Newton 21 oyuncu sahaya çıkardı. Geçen sezon bu rakam 16 idi. Demek ki Newton bir arayış içinde. Burada tamamen faturayı teknik direktöre kesmek ne kadar doğru ve bizi doğruya götürür mü?” dedi. 

Ali Kemal Yazıcı, bordo mavililerin fazla teknik direktör değişikliği yaptığına dikkat çekerek, “Şenol Güneş’in 97 dönemi ile 2010 arası 9 teknik direktör, Şenol Güneş’in 2010-2011 sezonu sonrası ayrılmasının ardından 7 teknik direktör. Sonuç teknik adamlar geliyor gidiyor. Yönetimi eleştirelim. Trabzonspor’u bir bütün olarak düşünmek zorundayız. Yönetimiyle, Teknik ekibiyle, futbolcularla yeri gelirse masör ve doktorlarıyla. Bunları ortaya koymak lazım. Yönetim gitsin! Tamam gitsin. Gelen yönetime 1 ay sonra muhalefet yapmaya başlıyorlar. Teknik adam geliyor, 1 hafta sonra gitsin. Bana Trabzonspor’un kendi lazım kişiler değil” dedi.

ABDULLAH AVCI 30 MİLYON EUROLUK EKSTRA YÜK DEMEK

Trabzonspor ile adı anılan Abdullah Avcı konusunda önemli tespitlerde bulunan Ali Kemal Yazıcı, “Abdullah Avcı’nın gelmesi demek, bugün borcu aşağıya düşürdük, 5 yıl sonra kendi kendine yeten bir kulüp olacağız diyen Ahmet Ağaoğlu’na 30 Milyon Euro’luk bir yük daha bindirir. Abdullah Avcı devre arasında 4-5 transferden aşağıya gelmez. Avcı bu şartlarda kulüpte çalışırım, transfer istemem derse bir şey demem. İstanbul’dan teknik direktör alıyorsan bu şartlardan aşağıya gelmez. Bunun garantisini bu günden alır. Trabzonspor’un çocuğudur, gol kralı olmuştur. Atılmış, itilmiş Fatih tekke ismi de geliyor. O da olabilir. Fatih’in öyle bir şartı olmaz. Olanla yetinebilmek Şenol güneş ve Ahmet Suat aklıdır. Stoperden santrafor üretmek gibi özel bir hünerleri vardır. Beşiktaş’la sorununu çözememiş, Beşiktaş’tan alacağı var. Yarısını Beşiktaş yarısını Trabzonspor verecek dediğin zaman 7-8 Milyon Euro’luk bir yük demek. Kendi adamı olmadığı ve menajer kıskacından çıkamadıkları için 4-5 futbolcuyla devre arasında Trabzonspor’a gelecek adamı bugünden getirmenin anlamı yok. Newton’un hatası varsa çek kenara, futbolcularla konuş. Büyük paralarla değişime gitmek Trabzonspor’a daha çok çıkmaza sokar.” dedi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
29 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor