Trabzonspor’a transferini böyle anlattı: Fenerbahçe ve Galatasaray da istedi ama…

Trabzonspor kadın futbol takımına transfer olan Göknur Güleryüz açıklamalar yaptı.

Trabzonspor’a transferini böyle anlattı: Fenerbahçe ve Galatasaray da istedi ama…

Hatay’da Tavlaspor’da forma giyen 18 yaşındaki genç futbolcu Göknur Güleryüz, Trabzonspor’a transfer oldu. Hatay’ın Defne ilçesinde doğup büyüyen kaleci Göknur, aynı zamanda Azerbaycan Milli Takımının da formasını giyiyor.

Genç kaleci yaşadığı Antakya medyasına açıklamalarda bulundu.

İşte bu röportajın detayları:

Göknur, kariyerini futbol üzerine inşa eden kişilerin yolu, futbolla genel itibariyle mahallelerde kesişiyor. 8 yaşından beri futbol oynadığını biliyoruz. Senin futbolla tanışman nasıl gerçekleşti?

Aslında mahallede başladı ama okulda da oynuyordum. Genelde erkeklerle oynuyordum çünkü futbol oynayan kız yoktu. Abimle, kuzenlerimle veya okuldaki arkadaşlarım futbol oynadıklarında ben de katılmak isterdim. İlk zamanlarda beni pek kabullenmeseler de zamanla herkes beni kendi takımına istemeye başladı.

Çocuk yaşlarda hobi olarak oynadığın futbol ne zaman senin için lisanslı olarak forma giydiğin bir spor haline dönüştü?

8 yaşında başladım fakat o zamanlar yaşım tutmadığı için lisans çıkartma durumu olmadı. Ortaokulda okul takımında oynuyordum. Okullar arası maçlarda mücadele ederken kulüp hocaları bizi izlemeye gelmişler ve maçlardan sonra bizle görüşerek bizi kulübe davet ettiler. İlk etapta, babam bana kalırsa gitme dedi ama ben üsteledikçe ve oynamayı arzu ettikçe bana destek olmaya başladılar. Ailem o günden beri hep arkamda durdu.

Futbola başladığından beri kalecilik mi yapıyordun?

Aslında oyuncu olarak başlamıştım fakat kaleye geçtikten sonra kendimi daha mutlu hissettim ve çalışmalarımı bu doğrultuda gerçekleştirdim.

Hatay’da doğup büyüdün ve futboldaki lisans kariyerinin tamamı Hatay’da geçti fakat Azerbaycan milli takımının kalesini koruyorsun. Azerbaycan milli takımı sana nasıl ulaştı ve tercih edilme sürecinde neler yaşandı?

Beni izlemişler ve takip etmişler. Gaziantep’ten bir arkadaşım beni Azerbaycan’daki hocalarla tanıştırdı. Benden videolar istediler ve daha sonra çağırdılar. Azerbaycan’a pandemiden dolayı gecikmeli gittim. Gittiğimde bizi kampa aldılar ve çok geçmeden maçlara çıkmaya başladım.

Türkiye milli takımından yana sana herhangi bir davet olmadı mı?

-15 yaşındayken U-16 seçmelerine gitmiştim. Beni arayacaklarını söylediler. O dönem de Azerbaycan milli takımı çağırmıştı beni fakat ben tercihimin Türk milli takımı olduğunu ve Türkiye’den geri dönüş beklediğimi söyleyip reddetmiştim. Azerbaycan, Türk milli takımının formasını giyme isteğimi anlayışla karşılasa da bana TFF tarafından ne yazık ki olumlu bir geri dönüş olmadı. 2 sene sonra ben Azerbaycan’ın teklifini kabul ettim ve kampa 1 hafta kala Türk milli takımı beni aradı. Ben de kendilerine Azerbaycan milli takımına söz verdiğimi ifade ettim. Azerbaycan’da bir nevi Türkiye’yi temsil ediyorum diye düşünüyorum. Sağ olsunlar bana çok sıcak davranıyorlar.

Trabzonspor’a resmi olarak transfer oldun. Trabzonspor’a gerçekleşen transfer sürecinden bahseder misin?

Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor’dan teklifler aldım. Tercihimi Trabzonspor’dan yana kullandım çünkü bana daha samimi geldiler ve daha sık forma şansı bulma vaadinde bulundular. Trabzonspor’daki arkadaşlarımla da bir süredir görüntülü konuşuyoruz. Bu hafta Trabzon’a gideceğim. Takım arkadaşlarımla ve şehirle bütünleşmeyi sabırsızlıkla bekliyorum.

Hatayspor da Trabzonspor gibi Kadınlar Süper Ligi’nde bu sene yer almaya başlayacak. 5 yıldır Hatay’da yani Tavlaspor’da forma giyiyorsun. Hatayspor sana herhangi bir transfer teklifinde bulunmadı mı?

Hatayspor bana ulaştı ve teklifte bulundu fakat kulüp tarafından girişimde bulunulduğunda ben Trabzonspor’a imza atmıştım.

5 sene forma giydiğin Tavlaspor hakkında bir şeyler söylemek ister misin?

Tavlaspor’daki hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Birlikte forma giydiğim ve Tavlaspor çatısı altında beraber büyüdüğüm tüm takım arkadaşlarıma da teşekkür ederim. Tavlaspor camiasına gönül veren ve bugüne dek bizi destekleyen herkese minnettarım. Son olarak da hiçbir karşılık beklemeden beni çalıştıran kaleci antrenörüm Sedat Türkmen’e de bir teşekkürü borç biliyorum.

(Antakya Gazetesi)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor