Trabzonspor'un yıldızları Beşiktaş ve Galatasaray'ı geçti

Trabzonspor'un yıldız isimleri 16 takımı geride bıraktı.

Trabzonspor'un yıldızları Beşiktaş ve Galatasaray'ı geçti

Toplamda 42 kez fileleri sarsarak en skorer iki takımdan biri olan bordo mavililerin yabancıları Fırtına’yı şampiyonluğa taşıyor. Cornelius 11 golle zirvede, Bakasetas takipte. Yıldızlar, rakamda Galatasaray ve Beşiktaş'ı da geçti.

Teknik direktör Abdullah Avcı önderliğinde tarihi bir farkla şampiyonluğa koşan ve rekorları kırarak yoluna devam eden Trabzonspor'u, yabancı futbolcuları sırtlıyor. Karadeniz devi, yabancılardan verim aldığı en iyi sezonu yaşıyor. Süper Lig'de 42 gole ulaşan ve Aytemiz Alanyaspor ile en skorer takım olan bordo-mavililerde 36 gol yabancı oyunculardan geldi. Cornelius, Bakasetas, Nwakaeme, Visca, Hamsik, Gervinho ve Djaniny toplam 36 gole imza atarak muhteşem bir performans sergiledi. Yabancılar, göz kamaştırıcı performansları ile zirveyi uzun zamandır bordo-mavi renkte tutuyor.

G.SARAY VE BEŞIKTAŞ'I GEÇTİLER
Takımın gol yollarındaki etkili isimleri Cornelius, Bakasetas, Nwakaeme, Visca, Djaniny, Hamsik ve sözleşmesi dondurulan Gervinho 36 kez fileleri sarsarak Süper Lig'de mücadele eden 16 takımdan daha fazla gol attılar. Ligdeki takımların gol sayıları: Alanya 42, Adana Demirspor 38, F.Bahçe 36, Beşiktaş 35, Hatay 35, Konya 35, Kayseri 35, Gaziantep FK 32, Başakşehir 32, Sivas 31, Karagümrük 30, Kasımpaşa 30, G.Saray 29, Göztepe 28, Altay 26, Antalya 23, Rize 22, Giresun 22, Malatya 18.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor