Trabzonspor'un yeni transferleri Bruno Peres ve Gervinho kimdir?

Trabzonspor'un yeni transferleri Gervinho ve Peres Trabzon'a geldi. Peki Gervinho ve Peres kimdir? İşte detaylar

Haber61 Spor Servisi

Trabzonspor gelecek yılın kadro planlamasına bu yıl oldukça hızlı başladı. Anlaşma sağlanan Gervinho ve Peres'in resmi imzaları atmak üzere Trabzon'a geldi.

Gervinho ve Peres hakkındaki detayları araştırmaya başladı. İşte iki futbolcu hakkında öne çıkan detaylar...

GERVİNHO KİMDİR?

GERVİNHO KİMDİR?

Bordo mavililerin anlaştığı 33 yaşındaki Gervinho, kariyer anlamında kendisini ispatlamış bir futbolcu olarak öne çıkıyor. Lille'in parlatıp vitrine çıkardığı isimlerden biri olan Gervinho, Arsenal ve Roma gibi üst düzey takımların formasını başarıyla terletti.

Fildişi Sahilli sol kanat oyuncusu aynı zamanda sağ kanatta ve forvette de forma giyebiliyor. Tam adı Gervais Lombe Yao Kouassi olan Gervinho profesyonel kariyerine Belçika'nın Beveren takımında başladıktan sonra 2007 yılında Le Mans'a transfer oldu. Burada gösterdiği performansla Lille scoutlarının radarına giren yetenekli futbolcu 2009'da 6.5 Milyon Euro'ya Lille'e katıldı. İki sezon boyunca ortaya koyduğu performansla Avrupa devlerinin dikkatini çeken Gervinho 12 Milyon Euro'ya Arsenal'e imza attı.

2 yıl İngiliz devinin formasını terleten Gervinho daha sonra 8 Milyon Euro'ya İtalyan Roma'nın yolunu tuttu. Burada 3 yıl kalmasının ardından Çin ekibi Hebei'nin flaş transferi olarak 18 Milyon Euro'ya kıta değiştirdi. Çin'de kaldığı iki yıl içinde Fortune forması da giydikten sonra bedelsiz olarak 2018'de İtalya'ya dönüp Parma'ya tranfer oldu.

GERVİNHO KİMDİR?

Bu sezon Parma'da 25 maça çıkan Gervinho 5 gol 1 asistle oynadı. Hızı ile ünlenen 1,79 boyundaki futbolcu ülkesinin milli formasını da 86 kez giyip 23 gol atma başarısı gösterdi.

Kulüp kariyeri toplamında 493 maça çıkıp 131 gole ve 85 asiste imza atan Gervinho, en önemli performansını Lille'de göstermiş 96 maçta 36 gol 20 asist yapmıştı. Kariyerinde Çin takımları hariç her takımda 60'ın üzerinde forma giyen futbolcu bu takımların hepsinde çift haneli gol sayısına ulaşırken hemen hepsinde de çift haneli asist sayısına ulaştı.

Trabzonspor'un eski futbolcuları Zokora ve Bamba ile de Fildişi Sahilleri Milli Takımında birlikte oynayan ve o dönem Drogba ile birikte takımın yıldızı olarak gösterilen Gervinho'nun bonservisine ise bugüne kadar toplamda 45.15 Milyon Euro ödendi.

GERVİNHO KİMDİR?

BRUNO PERES KİMDİR?

Bir diğer anlaşma sağlanan isim Brezilyalı sağbek Bruno Peres Roma'da forma giyiyor. 31 yaşındaki futbolcu 1,78 boyunda

BRUNO PERES KİMDİR?

Kariyeri daha çok ülkesi Brezilya'da geçen Peres, İtalya'da da Roma'nın yanı sıra Torino'da forma giydi. Daha çok kiralık olarak kariyerini geçiren Peres bu sezon Roma'da sıkça forma şansı bulurken toplamda 44 maçta forma giyip 2 gol 4 de asist yaptı.

Profesyonel kariyerine ülkesinin Go Audax takımında başladıktan sonra kiralık olarak sırasıyla Bragantino, Guarani ve Santos'ta oynadıktan sonra 2 Milyon Euro karşılığında İtallyan ekibi Torino'ya transfer oldu. Torino'da ilk yıl gösterdiği performansın ardından Roma kiralık olarak Peres'i kadrosuna katarken 1 yıl sonra da 12.5. Euro'ya bonservisini aldı.

BRUNO PERES KİMDİR?

1 sezon Roma kadrosunda kalan Brezilyalı sağbek Roma'ya kiralık olarak Sao Paulo'ya transfer olarak ülkesine döndü. 2019'un Ekim ayında Sao Paulo'dan da Recife'ye iki aylığına yine kiralık giden futbolcu 2019'un Aralık ayında tekrar döndüğü Sao Paulo'da yalnızca 10 gün kalıp 9 Ocak 2020'de bonservisini elinde bulunduran İtalyan Roma'ya geri döndü.

Bruno Peres Ocak 2020'den bu yana Roma kadrosunda yer alıyor.

Kiralama ücretleri ve bonservis ücretleriyle birlikte kariyer toplamında 16,9. Milyon Euro'luk transfer yapan Peres bugüne kadar çıktığı 283 maçta 18 gol

İKİ FUTBOLCUNUN TRABZON'A GELİŞİNDEN KARELER

Trabzonspor'un yeni transferleri Bruno Peres ve Gervinho kimdir?

Trabzonspor'un yeni transferleri Bruno Peres ve Gervinho kimdir?

Trabzonspor'un yeni transferleri Bruno Peres ve Gervinho kimdir?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
62 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler