"Trabzonspor'un sıkıntısı kadro yapılanması"

Çalımbay basınla buluştu, önemli açıklamalar yaptı

"Trabzonspor'un sıkıntısı kadro yapılanması"

Haber61 / Spor Servisi

Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay basınla tanışma toplantısı düzenledi. Rıza Çalımbay toplantıda önemli açıklamalarda bulunarak bir çok konuya değindi. Trabzonspor'un en büyük sıkıntısının kadro yapılanmasının olduğunu dile getiren Çalımbay, geniş kadro sebebiyle oynayamayan futbolcuların kendilerini bıraktığını söyledi. Ayrıca bordo mavili takımın iyi yerlere gelmesi için oynananan futbolun temposunun mutlaka arttırılması gerektiğini söyleyen tecrübeli teknik adam çıkışa geçmek için Galatasaray maçının büyük bir fırsat olduğunu kaydetti.



İşte Çalımbay'ın açıklamaları;

- Sıkıntıları gördük şimdi tedavi sürecine girdik. Dezavantajımız zamanımızın olmaması. Gönül isterdi ki böyle bir camiaya sezon başında gelmek.

TEMPODAN MEMNUN DEĞİLİM

-Kupa maçında skordan memnunum ancak oyundan kesinlikle memnun değilim. Tempodan memnun değilim. Bu tempo bizi bir yere götürmez. Bazı arkadaşlarımızın özellikle kapasitelerinin çok altında olduğunu gördük.

- Galatasaray maçını çok iyi bitirmemiz gerekiyor. Taraftarımıza çok güveniyorum. Ben onları biliyorum. Desteklerini bekliyorum. Camiamız için çok önemli bir maç.Kim oynarsa oynasın en iyisini yapmak mecburiyetindedir. Bu maçı kazanırsak çok iyi olacak. Galatasaray maçında Kucka oynayamaz, Burak iki üç hafta yok, zaten bundan öncede problemli oynamış. Hugo oynayamayacak.

OYNAMAYAN OYUNCULAR KOPTU

- Ben antrenörlük hayatımda basına idman kapatmadım. Kesinlikle basına açığım her konuda yardımcı olmaya çalışacağım. Takım yapılanmasında çok oyuncu var. Çok kalabalık var. Bundan dolayı oynayamayan arkadaşlarımız var. Bu arkadaşlarımız maalesef oyanmadıklarında kendilerini bırakmışlar. Bunu oynadıklarını görüyoruz. Burada en büyük sıkıntı bu arkadaşlarımızın süre alamadıkları için koplamaları. Arkadaşların hazır olması gerekir. Elimizde tek forvet kaldı. Baktığınızda N'doye oynayacak şimdi. Süre alamamış hiç. Orta sahada da aynı kalabalık olması sıkıntı. Bir tek defansta sıkıntı var gibi görünüyor.

- Şuanda benim için en önemli olan şey Kayseri maçı sonrası milli takım arası. Oraya gelene kadar çok kritik iki maçımız var. Bizim ne olursa olsun oraya en az sıkıntıyla gitmemiz gerekiyor. Gerçekten zor bir süreç ama bunu aşmamız gerekiyor. Hepimiz birlikte olarak bu iki maçı bitirdikten sonraki aradaki 15 gün bizim için çok önemli. Şuanda takıma yüklenme şansımız yok. Bu sezon başında olur. Takımı tanıma anlamında bizim için bir fırsat olacak.

RODALLEGA CEZA ALACAK

- Rodallega bizim için çok önemli bir oyuncu. Öyle bir kart görmesini beklemiyordu. Ancak o kartı es geçemeyiz. Onun cezası olacak. 3-0 öndeyken öyle bir kart görülmez. Açıklamalarını da gördüm üzüldüm. Ben Türk insanının ırkçılıkla ilgisi olacağını düşünmüyorum. Onunla yaptığımız görüşmede yaptığının çok yanlış olduğunu söyledik. Kim olursa olsun gereksiz karta izin vermeyeceğiz. Gerekli cezayı vereceğiz. Malatya maçında da Sosa gördüğü kartla hamle şansımızı düşürdü. Gereksiz kartları affetme şansımız yok.

KADRO DIŞI YOK

- Benim basına saygım sonsuzdur. Her zaman yardımcı olacağız. Bazen üzüldüğümüz şeyler de oluyor. Örneğin geçen hafta Volkan'ın dizi ağrıdı doktor çıkarmamız gerekiyor dedi. Ama basın ve sosyal medyada Volkan idmandan kovuldu diye yazıldı. Buna ne gerek var. Bunu yapan arkadaşımız diğer arkadaşlarını da zor durumda bırakıyor. O zaman bazı tedbirler almamız gerekebilir. Kesinlikle şuanda kadro dışı bırakma veya ceza verme gibi bir şey yapmayacğız. Şu anlık böyle bir olasılık yok.

GALATASARAY MAÇI FIRSAT

- Bizim hedefimiz belli. Kalan maçları kazanmamız gerekiyor. Trabzonspor'a yakışan bütün maçlarını iyi bitirmek. Sıkıntılı süreci aşmak için çok iyi bir galibiyete ihtiyaç var. Bu nedenle Galatasaray maçı çok iyi bir fırsat. Bu maçı kazandığımızda önümüzün açılacağını çok iyi biliyorum. Ben çünkü geldiğimde moralsiz özgüvensiz futbolcular ördüm. İyi bir galibiyet bu nedenle gerekiyor. Dün iyi bir galibiyet aldık, Galatasaray karşısında kim eksik olursa olsun kazanarak moral bulmamız gerekiyor. Camiamızın bu galibiyete ihtiyacı var.

- Antalya'ya gittiğimizde Rize'yle berabere kaldık, Beşiktaş'a yenildik ve orada da milli ara vardı onu iyi değerlendirdik. Orada da bir galibiyete ihtiyaç vardı ve kazandıktan sonra 7-8 maç üst üste kazandık. Burada da neden olmasın. Bütün olarak maçlara odaklanmalıyız. Orada futbolcu arkadaşlar, taraftar ve camia olarak çok iyi kilitlenmiştik. Burada da bunu yapabiliriz. Yapmamak için bir neden yok. 

GENİŞ KADRO İSTEMİYORUM

- Kadroyu tanıyacağız. Eğer gerekliyse devre arasında trnsfer yapacağız. Ama ben geniş böyle bir kadro istemiyorum. Kupada da gitmeliyiz. Herkesin herşeyini ortaya koyması gerekiyor. Sorumluluk alması gerekiyor.

-Trabzonspor dört büyük kulüpten bir tanesi. Mükemmel bir camia. Tesis olarak daha modern olması gerekiyor. Ama burası da gerçekten muhteşem bir yer. Daha iyisi de Trabzonspor'a yakışır.

-Bir teknik adam için en önemli şey takımı kendi kurması en baştan çalışmasıdır. Böyle bir yere sezon içinde geliyorsan tabiki sıkıntı vardır. Yoksa iyi takımı kimse bırakmaz. Galatasaray maçını kazandığımızda iyi yerlere geleecğiz. Kupa da zaten en büyük hedeflerimizden birisi.

ORTA SAHADAN DEFANSA ADAM ÇEKMEM!

- Elimizdeki kadro belli. Defanstakilerden Hubocan ilk kez bugün doğru düzgün idmana çıktı, Mas cezalı. Orta alandan veya başka bir yerden oyuncu alıp defansa monte etmek istemiyorum, herkesin kendi yerinde oynamasını istiyorum. İki maçtır gol yemediğimizi görüyorum. Malatya maçında da kendi kalemize attık. Galatsaaray maçında onlardan iki kat fazla konsantre olmamız gerekiyor. Hücuma yönelik oynuyorlar. Yenilen gollerde defansı suçlamak yanlış. Orta sahadan da forvetten de kaynaklanıyor. Defans yapacaksak hep beraber atak yapacaksak hep beraber yapacağız.

- Yabancı futbolcu konusuna gelince. Ben yabancıyı fazla buluyorum. Almaya karşı değilim. Yabancı arkadaşlarımızın belli bir kriterde olması gerekiyor. Mesela Galatsaray takımına baktığınızda 11 futbolcusu ve hocası yabancı. İyi değil, insan isterki yerli arkadaşlar oynasın. Bu çok uzun bir konu. Altyapıya önem verilmesi gerekiyor. Bugün bizde Yusuf, Abdulkadir çok iyi. Yine aşağıdan ouyuncu gelmesi gerekiyor. Bana göre yabancı transferine kriter koyulmalı. Böyle kararlar alınacağı zaman teknik direktörlere de sorulması lazımdı. Sonuç olarak onlarla çalışacak olan bizleriz. Şuan bu konuda en büyük sıkıntıyı milli takım yaşıyor. Nasıl İngiltere ve başka ülkelerde kriter koyuluyorsa burada da koyulmalı.

- Takımımızda tempomuzun düşük olması benim sıkıntım. Bunu arttırmamız gerekiyor. Bu bireysel olarak da böyle. Onlarda tempolarını arttırmalı. Arttığı zaman çok faydalı olacaktır.

- Ben sosyal medyayla hiç ilgilenmiyorum. Hiç bakıyorum. Herkesin bir işi ve bildiği vardır. Benim işim de bu. Benim Trabzon'a gelirken başarılı olmak için geldim. Eğer bir hedefe ulaşacaksm burada ulaşiacağıma inanıyorum. Herkesin bir fikri vardır. Malatya karşısına çıkarken 2 gün takımla çalıştım. O maçla beni eleştireceklerse zaten birşey demiyorum. O maçta kötü futbol eleştirisi varsa kabul etmiyorum. Burak golü  atsa, kendi kalemize atmasak veya kırmızı kart görmesek çok farklı olurdu. Bu da bizim şanssızlığımız oldu.

SABOTE VE GRUPLAŞMA İDDİALARINA YANIT!

- Oyuncular tabiki galibiyeti isteyecek. Onların işi bu. Herşeyi kazandıkları iş bu. İşini yapmaya gelmişler buraya. İnanılmaz üzülüyorlar tabiki. Bir bütün olmak gerekiyor. Takımda gruplaşma, takımda sabote ediyorlar gibi laflar ediliyor bunlar  futbola yakışmayan şeyler. Öyle şeylerin olacağını hiç zannetmiyorum. Burada sıkıntı kadronun geniş olmasından dolayı oynamayan arkadaşların üzgün ve moralsiz olması.

- Futbolcunun yaşının kaç olduğu benim için önemli değil. İşini iyi yapması yeterli. Ben Eto'o ile çalıştım gerçekten mükemmel. Profesyonelliği, liderliği, isteği her şeyi çok iyi. Önemli olan böyle olması yaşı değil. Takımı tabi hep o yaştan kurmak iyi değil. 

- Ben Şenol Hoca ve Ersun Hoca ile görüştüm Özkan Hocayla da görüştüm. Önceden de konuşuyordum şimdi de konuşuyorum. Herhangi bir sıkıntı bulunmuyor.

TEK YILLIK SÖZLEŞMENİN NEDENİ...

- Benim gururla çalıştığım futbolcuların başında yer alır Eto'o. Buraya gelirken bile ilk bana mesaj atanlardandır. Kariyeri mükemmel bir futbolcuyla çalışmak çok güzeldi. Böyle şeyler çıkardıkları için üzülüyorum. Benim oradan ayrılma nedenim yönetimle fikir ayrılığım. Benim futbolcu arkadaşlarımla bir problemimiz olmaz. Benim tek yıllık sözleşme imzalama nedenim şu, ben azten başarılı olursam kalırım. Sivas'a Rize'ye gittiğimde de 1 yıllık imzaladım 3 yıl kaldım. Ben kendime güveniyorum. Tek şanssızlık arada gelmiş olmam. Ben bir camiaya geldiysem ben bu yıl idare edeyim de gideyim diye gelmedim. Burada iyi izler bırakmak istiyorum.

- Öyle bir lig ki, 3 galibiyet aldığımzıda çok iyi yerlere geliriz. O nedenle hedefimiz bitmez . Nasıl biter, bu kaoslar sürerse biter Ben krizdeki çok takımı aldım. Mesela Denizli'yi sondan ikinci sıradan aldık, Avrupa'ya götürdük. Daha devre arası olmamış ve önümüzde bir fırsat var. Galatasaray maçı. Onu yenersek çok şey değişir. Biz bunları gerçekleştirmeye geldik ekip olarak.

-Ben Antalya'da başkanı da severim. Ben buraya geldiğim gün beni arayıp başarılar diledi. Ben oradan kötü ayrılmadım fikir ayrılığı nedeniyle ayrıldım. Açıklama yaptıysa bilmiyorum. Trabzon'u çok sevdiğini biliyorum. 

ÇİFT FORVET ŞANSSIZLIĞI

- Rodallega'yı maç 3-0'a geldiği anda değiştirecektik. Onu yaparken kart gördü. Aynı şanssızlığı Malatya maçında yaşadık. Biz Hugo'yu Burak ile çift forvet oynatacaktık. O anda Burak sakatlandı çıkardık. Bu maçta da N'doye'yi oyuna sokacakken Rodallega kart gördü ve çift forvete dönemedik. Bir şanssızlık var Trabzonspor'un üzerinde.

- Ben Karadeniz'e yabancı değilim. Burada çalışmayı çok seviyorum. Rize'ye de 3 kez geldim ve hep Trabzon'daydık o zaman. Ayrıca haftada 1 gün de basın toplantısı yapacağız.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor