Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi'nde rakibi ne zaman belli olacak?

Herkesin merakla beklediği ‘Rusya’ kararı UEFA tarafından resmen açıklandı. Avrupa futbolunun patronu, 2022-23 sezonu için Rus kulüplerini men etti, böylece lig şampiyonu Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi’nde play-off etabına yükseldi. Fırtına'nın kura çekimi ve maçların oynanacağı tarihler de açıklandı.

Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi'nde rakibi ne zaman belli olacak?

UEFA, dün herkesin merakla beklediği resmi açıklamayı yaptı. Rus kulüpleri, 2022-23 sezonu için UEFA’nın tüm turnuvalarından men edildi. UEFA’nın sıralamasında Türkiye şu anda 13. sırada yer alıyor.

Men kararıyla beraber Rus kulüpleri devreden çıkınca bordo-mavililer Şampiyonlar Ligi gruplarına katılım için yalnızca play-off turu oynayacak. Süper Lig ’de 2. sırayı alacak takım için değişen bir durum olmadı. Ligde ikinci sırayı bitirecek takım Devler Ligi’ne 2. ön eleme turundan başlayacak.

Ziraat Türkiye Kupası’nı şampiyon tamamlayacak kulübümüz de Avrupa Ligi’nde 3. ön eleme turu yerine play-off etabında olacak. Süper Lig’de 3. ve 4. olacak takımlar UEFA Konferans Ligi’ne katılacak. Her iki temsilcimiz de Konferans Ligi’nde 2. ön eleme turundan başlayacak. Rus kulüplerinin men edilmesi bu konuda bir değişikliğe neden olmadı. Sadece lig şampiyonu Trabzonspor , Türkiye Kupası’nı da alırsa lig 3’sü Avrupa Ligi’ne lig 5.’si de kendisine doğan hak ile UEFA Konferans Ligi’ne gidecek.

İlk maç 16-17 Ağustos’ta

Bordo-mavili takım, Şampiyonlar Ligi’ne play-off aşamasından katılacağı için ilk maçını 16-17 Ağustos 2022 tarihinde oynayacak, rövanş karşılaşmaları da 23-24 Ağustos 2022 tarihlerinde yapılacak.

Temsilcimizin play-off etabındaki rakibi ise 1 Ağustos 2022 tarihindeki kura çekiminde belli olacak. Rus kulüpleri men edilmeseydi Trabzonspor 3. ön eleme turundan yani 2-3 Ağustos 2022 tarihinde Devler Ligi’ne başlayacaktı.

Kura çekimi ne zaman?

Devler Ligi'nde 2. eleme turu kurası 15 Haziran'da çekilecek. Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi'ne play-off'tan katılması halinde iki yerine tek ön eleme oynayacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor