Trabzonspor'un Rus koçu Haber61'e konuştu

Trabzonspor'un Rus Başantrenörü Sergei Bazarevich, Açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor'un Rus koçu Haber61'e konuştu

Sergei Bazarevich çalışma odasında Levent Ustabaşı’nın sorularını yanıtladı… Putin-Erdoğan yakınlaşmasına Trabzonspor’un Rus Koç’undan destek; “İlişkilerin iyiye gitmesi mutlu ediyor”

Sezona kötü bir başlangıç yapan Trabzonspor MP Basketbol takımı 15 Ekim Cumartesi günü Hayri Gür Spor Salonu’nda Yeşil Giresun ile karşı karşıya gelecek. Bu maç öncesi Hayri Gür Spor Salonu A’den Z’ye hazırlanıyor. Tepeden tırnağa yeniden donatılıyor. 12 bordo mavi dev adamın taraftarıyla bu sezon ilk buluşma maçı olacak. Kötü başlangıcı unutturmak istiyorlar. Hazırlıklar yapılırken oyuncuların yeni sezon formalarıyla fotoğraf çekimleri de gerçekleştiriliyor. Ardından idmana çıkıyorlar. Bordo mavililerin Rus Milli takımın tecrübeli koçu Sergei Bazarevich’i idman öncesi Hayri Gür Spor Salonu’ndaki çalışma ofisinde ziyaret ettim.

Rus Milli Takımı’ndan gelmesinin de verdiği gazetecilik refleksiyle son günlerde Rusya ile Türkiye arasında yaşanan sıkı ilişkileri merak ettim. Acaba düşüncesi neydi… Bu arada tabiki takımın genel durumu ve taraftarlara mesajını da..
Kısa sohbetimizden aklımda kalanlar şunlar oldu;

ÇOK İYİ BİR TERCİH

Trabzon’u tercih etmenizin sebebi nedir? 

Ana sebebim Türkiye liginde çalışmaktı. Bu sebeple Trabzonspor da çok iyi bir tercihti. 

ŞEHRİ BEĞENDİM

İlk geldiğinizde neler söylendi size? 

Sözleşme imzalamadan önce Trabzon’a ilk geldiğimde şehrin güzelliğinden ve özellikle salonun enerjisinden bana çok bahsettiler.  Tesislerden memnun kaldım, şehri beğendim. 

İYİ BİR KADRO KURMAK İSTİYORUM 

Trabzonspor’da neler yapmak istiyorsunuz? Önceliğiniz nedir?

Önceliğimiz iyi bir kadro kurmaktır. Başarılı bir sezon geçirmek istiyoruz. 

BAŞARIMIZ ŞEHRİN İLGİSİNİ ARTIRACAK

Trabzon’da baskete olan ilgi nasıl sizce?

Henüz ilk maçımızı da oynamadığımız için basketbola olan ilgi hakkında tam bir fikir geliştiremedim. tahmin ediyorumki maçlar başladıkça ve bizde başarılı oldukça seyircimizi salona çekeceğiz. Bizim başarımızla birlikte şehrin basketbola ilgisi de bu paralelde artacaktır. 

TAHMİN ETTİĞİMDEN DAHA ZOR OLACAK

Kötü bir başlangıç yaptınız. Nasıl değerlendiriyorsunuz bu durumu?


Evet sezona kötü başladık. 

Genel anlamda takımın durumunu yorumlarsanız ne dersiniz? 

Şu anda çok iyi bir pozisyonda olamadığımızı söylemem gerek. Buna zor bir pozisyonda diyebiliriz.

Takıma geç başlamanız bunda etkili oldu mu?

Rus milli takımda olmam dolayısıyla takıma geç katıldım. Tabiki işlerin kolay olmayacağını biliyordum, fakat görüyorumki benim tahmin ettiğimden daha bir zor süreç yaşayacağız.

Nasıl bir süreçten geçiyor Trabzonspor?

Şu anda problemlerimizi çözme ve takım olma sürecindeyiz.

TARAFTARLARIMIZI MUTLU ETMEK İSTİYORUM

Zor günler yaşayacağınıza mı inanıyor sunuz? 


Oyunculuk dönemimde Türkiye’de bir yıl oynadım. Türkiye’de maç kaybetmenin ne kadar zor kabullenildiğini biliyorum. Maç kazandıkça umarım taraftarlarımızın bize olan güveni artacaktır.  

Trabzonspor taraftarlarına bir mesajınız var mı?

Taraftarlarımızı mutlu etmek istiyoruz. 

Trabzon’u dolaşma fırsatınız oldu mu?

Bir iki defa fırsatım oldu. Zamanımın çoğu ev ve salon arasında geçiyor. 

TRABZON’DA HERKES ÇAY İÇİYOR

Dikkatinizi çeken bir şey oldu mu? Trabzon’da yaşayan insanlarda gözünüze çarpan mesela.. 

Genelde burada insanlar çok çay içiyorlar. Dolayısıyla bende çay içiyorum. Sanıyorum Trabzon’un en ünlü şeyi çay. 

DENİZ OLMASI HERŞEYİ DAHA GÜZELLEŞTİRİYOR

Eşiniz kente alıştı mı?


Eşim tam anlamıyla profesyonel sporcu eşi. Uyum sağlamakta sorun çekmeyen biridir. Tabiki şehrin deniz kenarında olması herşeyi bir kademe daha güzelleştiriyor.

PUTİN-ERDOĞAN YAKINLAŞMASI BENİ MUTLU EDİYOR

Son günlerde Türkiye’nin Devlet Lideri Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Lideri Putin arasında yakınlaşma dünyanın gündemine oturmuş durumda. Siz bu konuda ne düşünüyor sunuz? 

Tabiki siyasetle içli dışlı olmak istemesemde her yetiştik insan gibi siyasetten haberdar olmak zorundayız.  Rusya-Türkiye arasındaki yakınlaşma da ilişkilerin iyiye gitmesi beni mutlu ediyor.

SON SORUDA AKLIMDAN GEÇEN 

Söyleşi sonunda fotoğraf çektirdik.  Çalışma odasında bilgisayarında devamlı not alması dikkatimi çekti. İdman öncesi her koç gibi o da takıma yoğunlaşmış kaşları çatık pozisyondaydı. Röportaj arasında o çatık kaşlı koçu sorularımla güldürmeyi başardım. Sahaya çıktığında takımıyla o da tribündeki taraftarlarını güldürür diye umut ediyorum. Son sorumda Putin-Erdoğan yakınlaşmasını sorduğumda bir iki dakika düşündüğünü gördüm. Dikkatli ve özenli bir şekilde cevap vermek istedi sanırım. Soruma cevap verdikten sonra aklımdan, “Trabzonspor MP Basketbol Kulübü Başkanı Abiş Hopikoğlu kesinlikle onu Külliyeye götürür” diye geçirmedim değil..

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor