Trabzonspor'un rakiplerini tanıyalım! Molde ve Servette

Trabzonspor'un UEFA UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde karşılaşacağı takımları tanıyalım.

Trabzonspor'un rakiplerini tanıyalım! Molde ve Servette

Trabzonspor, bu sene ilk kez düzenlenecek olan UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde mücadele edecek.

Çekilen kura sonucunda bordo mavililerin rakibi Norveç ekibi Molde ile İsviçre ekibi Servette'nin yapacağı maçın galibi olacak.

5 – 12 Ağustos tarihlerinde oynanacak müsabakalar öncesinde iki takımı tanıyalım;

İsviçre ekibi Servette'in kuruluş tarihi 1890'lara dayanıyor. Maçlarını 30 bin kişilik Cenevre Stadı'nda oynuyor. Hocası Alain Geiger. 2020-21'i 50 puan ile 3. tamamladı. Şu anda 23 milyon 480 bin euro'luk bir kadroya sahip. 13 yabancı oyuncusu bulunan İsviçre kulübünde büyük oranda Fransızlar top koşturuyor. Servette'nin en önemli isimleri forvet Kyei (2.5 milyon euro), 10 numara Kastriot İleri (4 milyon euro) ve orta saha Theo (3 milyon euro).

Norveç ekibi Molde 1911 yılında kuruldu. Maçlarını 12 bin kişilik Aker Stadyumu'nda oynuyor. Kadrosunda 3 yabancı bulunan Molde'yi Norveçli teknik direktör Erling Moe çalıştırıyor. 13.75 milyon euro kadro değeri bulunan Norveç kulübünün, en önemli futbolcuları ise stoper Stian Gregersen (1 milyon euro), ön libero Fredrik Aursnes (1.5 milyon euro), 10 numara Eikrem (1 milyon euro), sağ kanat Eirik Hestad (1 milyon euro) ve forvet Omoijuanfo (1 milyon euro) olarak göze çarptı.

Molde, 2015 yılında Fenerbahçe ile Avrupa Liginde karşı karşıya gelmişti. İstanbul'da oynanan ilk maçında Molde 3-1 kazanmış, deplasmanda ise Fenerbahçe 2-0 galip gelmişti.

Molde ayrıca Dortmund'ta harikalar yaratan Erik Haaland'in eski takımı. Haaland 2017'de geldiği Molde'den 2019'da 8 Milyon Euro karşılığında Avusturya ekibi Salzburg'a transfer oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler