Trabzonspor'un rakibi Sparta Prag'da son durum!

Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi 3. öneleme turundaki rakibi Sparta Prag'da son durum ne? İşte detaylar...

Trabzonspor'un rakibi Sparta Prag'da son durum!

HABER61 - SPOR SERVİSİ

Trabzonspor UEFA Avrupa Ligi 3. Öneleme Turu ikinci maçında evinde Sparta Prag ile karşı karşıya gelecek. 15 Ağustos Perşembe günü Medical Park Stadyumu'nda oynanacak karşılaşmanın biletleri tükendi. Karşılaşmada 38 binin üzerinde seyirci bekleniyor.

İlk maçta 2-2 berabere kalınan Çekya ekibi Sparta Prag'da son durum ne? İşte detaylar...

İlk maçta dikkat çeken Kanga ve Costa'nın ikinci maçtada Prag'ın en büyük kozu olacak. Öte yandan takımın kaptanlarından eski Konyasporlu Borek Dockal yaşadığı uzun sakatlık sürecini atlatamadı ve bu karşılaşmada da oynaması beklenmiyor.

Defansif zaafiyeti...

Çek Ligi'nde geride kalan 5 haftada topladığı 7 puanla 7. sırada bulunan Sparta Prag'da defans hattı en büyük problem. Dün oynanılan (11.08.2019) ve 4-3 kaybedilen Mlada Bolesav maçında defans hattının sorunlarını kabul eden teknik direktör Vaclav Jilek, maç sonrası yapmış olduğu açıklamada, "Ölümcül savunma hataları yapmamış olsaydık maçı kazanabilirdik. Bütün hafta boyunca çalışmış olduğumuz sistemle beraber oynayacak oyuncular belirleniyor. Dolayısı ile defans hattında yapılabilecek değişiklikler de ancak bu doğrultuda olabilir." ifadelerini kullandı.

Takımın stoper mevkisinde kaptan Costa ve Lukas Stetina denenirken onların en güçlü alternatifi de Semih Kaya ve Sırp futbolcu Radakovic...

En tehlikeli anları: Duran Toplar

Takımın kuşkusuz en güven veren bölgesi hucüm hattı... Takımın 10 numara mevkisinde bulunan Gabonlu Guelor Kanga bu sezon çıkmış olduğu 6 maçta 5 kez ağları sarsmayı başardı. Oynadığı uyumlu futbolla Slovak Travnik, 17 yaşındaki genç yıldızları Hlozek ve şuana kadar ligde hamle oyuncusu olarak kullanılan Benjamin Tetteh hucümda dikkat çeken isimler oldular. En tehlikeli oldukları nokta ise duran toplar. Frikiklerde Travnik tehlike yaratırken, Costa, Tetteh gibi uzun oyuncular da Kanga'nın ortalarını gole çevirmek için çabalıyorlar...

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler