Trabzonspor'un rakibi AEK Atina'yı inceleyelim!

Trabzonspor Play-Off turunda Yunanistan ekibi AEK Atina takımı ile karşı karşıya gelecek. Bizde sizler için AEK Atina takımını araştırdık. İşte detaylar...

Trabzonspor'un rakibi AEK Atina'yı inceleyelim!

HABER61 - SPOR SERVİSİ

Trabzonspor'un Sparta Prag elemesinin ardıdan gözler Romanya temsilcisi Craiova'yı eleyerek play-off turunda Bordo-Mavililer'in rakibi olan AEK Atina takımına çevrildi. İşte AEK Atina takımı hakkında inceleme:

AEK ATİNA

1924 yılında kurulan AEK Atina, Yunanistan köklü spor kulüplerinden biridir. İstanbul Taksim'deki Pera takımının devamında Yunanistan'da kurulmuştur.

Sarı-Siyahlı renkleri ile birçok başarı kazanan AEK Atina takımının en büyük başarısı UEFA Avrupa Ligi'nde Juventus ile oynadıkları yarı finaldir. (1976)

Ağırlıklı olarak Atina'da alt sınıf halkın desteklediği AEK Atina takımı maçlarını şimdilerde inşaat halinde olan stadyumları bitene kadar Atina Olimpiyat Stadı'nda oynamaktadırlar.

Fenerbahçe'nin efsanesi Lefter Küçükandonyadis'in AEK Atina takımında forma giymesi sebebiyle takımın taraftarları genellikle Türkiye'de Fenerbahçe'yi desteklemektedir.

Tarihi boyunda 12 kez Yunanistan Ligi Şampiyonluk Kupası, 15 kez Kipello Ellados (Yunan Kupası), 2 kez Yunanistan Süper Kupası ve 1 kez de Yunanistan Lig Kupası'nı müzesine götüren AEK takımı geçen yıl Yunanistan 1. Lig'ini 57 puanla 3. sırada bitirmiştir.

Bu sezon ilk hazırlık maçını Türk takımlarından Medipol Başakşehir ile oynayan AEK Atina takımı, 0-0 berabere kalmıştı. Daha önceleri de dostluk maçı için Galatasaray ile karşılaşmıştır.

Taraftar...

Çılgın bir taraftar topluluğuna sahip AEK'ya ezeli rakipleri Olympiakos ve Panathinaikos taraftarları 'Türk Tohumu' diyerek dalga geçmişler. AEK taraftarları ise 'Biz Türküz, Türk kadar güçlüyüz' şeklinde cevaplar vermişlerdir. Müabdele döneminde Türkiye'den ayrılarak Yunanistan sıfırdan kurulan AEK Atina takımı arasında İzmir'de kurulan ve Yunanistan'a taşınan Panionions takımları arasında Türklük kavgası bile yaşanmaktadır.

Trabzonspor'un rakibi AEK Atina'yı inceleyelim!

Teknik Direktör ve Başkan...

Takımı eski Celta Vigo teknik direktörü Portekizli Miguel Cardoso yönetmektedir. Kulübün başkanlığını ise bilim adamı Evangelos Aslanidis yapmaktadır.

Trabzonspor'un rakibi AEK Atina'yı inceleyelim!

Dikkat çeken isimler...

Takımın en önemli ismi şüphesiz Yunan 10 numara oyuncusu Petros Mantalos! 2014 yılından beri AEK takımı için savaşan Mantalos takımın en istikrarı oyuncusu olarak göze çarpraken, bu sezon iki Avrupa Ligi maçında da iki gol atarak dikkat çekmeyi başardı. Mantalos aynı zamanda Milli takımının da en önemli oyuncularından biri...

Trabzonspor'un rakibi AEK Atina'yı inceleyelim!

Takımın bir dikkat çeken ismi ise Hırvat forvet Marko Livaja! Inter, Rubin Kazan gibi takımlarda forma giymiş 25 yaşındaki oyuncu geçen sezon çıktığı 38 maçta 12 gol atma başarısı gösterdi. Geçen sezon asıl gol yükünü çeken çıktığı 43 maçta 21 gol atan Ezequeiel Ponce ise 3 Milyon Euro bonservis karşılığında Spartak Moskova takımına gönderdiler. Bu sezon ise forvet hattına eski Benficalı Nélson Oliveira'yı kadrosuna kattılar.

Takımın kalesini 25 yaşındaki Vasilios Barkas koruyor. Zaman zaman Milli Takımda da kendine şans bulan kaleci 1,96 boyunda olması sebebiyle fiziği ile dikkat çekiyor. Eski Elazığsporlu ve Gaziantepsporlu stoper Ognjen Vranjes de takımın kadrosunda bulunuyor.

Bu sezon Roma'dan Daniele Verde, eski Benficalı David Simão, Chaves'den Paulinho gibi transferler de öne çıkmaktadır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor