"Trabzonspor'un Mikel'e değil Atiba'ya ihtiyacı var"

Trabzonspor yorumcusu Erdal Hoş Sparta Prag maçı öncesinde Haber61'e konuştu

"Trabzonspor'un Mikel'e değil Atiba'ya ihtiyacı var"

Haber61 Spor Servisi

Trabzonspor yorumcularından Erdal Hoş, bordo mavili takımın Sparta Prag ile karşılaşacağı maç öncesinde Haber61 TV'ye değerlendirmelerde bulundu.

İlk olarak teknik direktör Ünal Karaman'ın kadro tercihini yorumlayan Hoş " Ünal hocanın yaptığı 11’i şu şekilde değerlendirebiliriz, ben biraz bu takımı 96’daki takıma benzetiyorum. Şu anlamda; 96’daki kadro oyunu tutabilen bir takım değildi. Atamadıkça yiyen bir kadroydu. Atmak zorunda olan bir kadroydu. Şuan da böyle , geçen sene de böyleydi. O yüzden 2-0’dan maç verdi Trabzonspor ya da 2-0’dan maç çevirdi. Yani atabilmesi gerekiyor. Bana göre hem Avrupa’da hem ligde başarılı olabilmek için oyunu tutabilen bir takım olmak gerekiyor. Bu sizin eforunuzu dengeler. Bazı maçlar vardırki 1-0 bitirmeniz gerekir. Bu maç da böyle bir maç. Onu yapabilecek bir 11 ve oyun biçimi gelişmediği için takipten daha çok atabilecek bir kadro geliştirdi. " dedi.

İHTİYAÇ MİKEL DEĞİL ATİBA

Trabzonspor'un ihtiyacının 6 numara pozisyonu olduğunu ifade eden Hoş "Sturridge profilinde bir 6 numara olursa Trabzonspor dediklerimi yapabilir. Bence Trabzonspor’un ihtiyacı iyi bir 6 numara. Böylelikle Trabzonspor oyunu tutabilir.  Medyada bazı kişiler Şenol Güneş ve Ünal Karaman’ın 6 numarasız oynadığını söylüyor ama öyle değil. Bursa’da ve 2011 takımı Trabzonspor’da 6’sızdı ama Beşiktaş’ta Atiba’yı bulunca oynadı. Trabzonspor’un bir Atiba’ya ihtiyacı var, Obi Mikel’e değil. Bunu geldiğinde de söyledim." şeklinde konuştu

STURRİDGE TRANSFERİ

Gündemdeki Daniel Sturridge transferiyle ilgili düşüncesini paylaşan Erdal Hoş  "Sturridge transferini sadece bu senelik düşünmemek lazım. Çünkü bu tür futbolculara 8-9 ay oynatabilirseniz daha Doğu’ya ya da daha Güneye satabilirsiniz. Bu ihtimali de düşünmek lazım. Trabzonspor’un bu tür hamlelerine karşı değilim. Çünkü ekonomik kaynak yaratacak her türlü hamleye ihtiyacı var kulübün. Ben de bu hamleyi bu şekilde görüyorum. Büyük kulüplerin yaşayabilmesi için ekonomik kaynak üretmesi lazım. Ekonomik kaynak sponsorda falan değil bu sadece ağrı kesicidir. Herşey saha içindedir. Saha içi derken herşey altyapı da değil, alıp satma işine de büyütmesi ve sürdürmesi gerekiyor."  ifadelerini kullandı
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler