Trabzonspor'un Medicalpark Arena'da koltuklara basan gence cezası dünya basınında

Trabzonspor'un Medicalpark Arena'nın koltuklarına basarak kirleten taraftara verdiği ceza dünya basınında yer aldı.

Trabzonspor'un Medicalpark Arena'da koltuklara basan gence cezası dünya basınında

Alman Bild ve İtalyan La Gazzetta dello Sport gazeteleri, Trabzonspor'un yeni yuvası Medical Park Arena'nın koltuklarına basan taraftarına verdiği 10 bin koltuk silme cezasını yazdı.


Trabzonspor'un yeni stadında oynanan Gaziantepspor ve Alanyaspor maçlarında koltuklara basan taraftarların görüntüleri tepki çekmiş ve sosyal medyada çokça yer almıştı. Trabzonspor, koltuklara basan taraflarlardan birini tespit ederek statta 10 bin koltuğu temizletmiş ve görüntüleri yayınlayarak taraftarlara 'Statımızı temiz tutalım' mesajı vermişti. 

Trabzonspor'un bu tavrı olumlu eleştiriler alırken Bild ve La Gazzetta dello Sport gazeteleri, Trabzonspor'un bu uygulamasını kendi taraftarlarına örnek olması için satırlarına taşıdı. 

Bild gazetesinin internet sitesi haberinde şu ifadelere yer verdi: "Trabzonspor, temizlik konusunda acımasız olduğunu gösterdi. Trabzonspor 'Bu stadyum bizim evimiz, kim evinde ayakakbısıyla sandalyeye çıkarsa ceza alır.' dedi ve bir maç sırasında koltuklara çıkan taraftarı sosyal medya üzerinden buldu. Koltukları silen taraftar: Ben büyük terbiyesizlik yaptım cezamı hak ediyorum. Kulübüm benim bir koltuğa çıktığımı gördü ve 10 bin tanesini silme cezası verdi. bunlar bizim malımız korumamız lazım. Trabzonspor hepimizindir" 

İtalyan La Gazzetta dello Sport da, "Hayranlar için örnek ceza, 10.000 koltuk yıkama zorunda. Türk futbol kulübü Trabzonspor, "yeni ev" olarak adlandırılan stadyumu Medical Park Arena'da oynuyor. Bir taraftar maç sırasında kirli ayakkabılarıyla sandalyenin üzerindeyken görüldü. Kulüp örnek teşkil eden bir ceza verdi. Taraftar gizli tutularak kendi kirlettiği koltuğu ve diğer 9999 koltuğu temizlemek zorunda kaldı" ifadelerini kullandı. 

Trabzonspor'un taraftara verdiği sosyal mesaj kaygılı ceza daha birçok yabancı medya organında da yer aldı. 



 



















HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor