Trabzonspor'un kritik 3 maçı!

Trabzonspor kalan maçlarını kazanarak ligi en iyi yerde bitirmek istiyor.

Trabzonspor'un kritik 3 maçı!

HABER61 - SPOR SERVİSİ

Spor Toto Süper Lig'de Alanyaspor maçının ardından mağlubiyet yüzü görmeyen Trabzonspor, kalan maçlarını kazanıp Avrupa yolunda rahat bir nefes almak istiyor.

Son oynalınan İM Kayserispor maçından 4-2 galip ayrılan Bordo-Mavililer 12.05.2019 Pazar günü deplasmanda Atiker Konyaspor ile karşılaşacak. Ardından zorlu Beşiktaş maçına çıkacak olan Karadeniz Fırtınası galip gelmesi halinde (averaj olarak geçerse) 3. lük koltuğuna oturabilecek. Trabzonspor ligin son maçında ise ilk yarıda 4-1 mağlup ettiği Çaykur Rizespor ile deplasmanda karşılaşacak.

ŞAMPİYONLUK ŞANSI HALA VAR!

31 maçta topladığı 56 puanla 4. sırada bulunan Bordo-Mavililer, matematiksel olarak kalan 3 maçını kazanması ve rakiplerinin puan kaybetmesi halinde 65 puanla liderlik koltuğuna bile oturabilir. Bunun için lider Galatasaray ve aynı puanda Medipol Başakşehir'in birbirleri ile oynadığı maçın berabere bitmesi ve kalan maçlarından maksimum bir puan daha kazanması gerekiyor. Eğer takımlar 65 puanda toplanırsa averaj olarak en avantajlı takım Galatasaray (35 puan) oluyor.

HEDEF 3. LÜK

Trabzonspor; kalan maçlarını kazanarak ve averajını yükselterek ligi 3. bitirmek istiyor. Ligi 4. bitirdiği takdirde sezonu erken açması gerekecek olan Bordo-Mavililer, bu sezonu 3. bitirirse UEFA Avrupa Ligi'ne 3. Ön Eleme Turu'ndan katılacak.

Türkiye'den 5 takım Avrupa kupalarında mücadele ederken, Süper Lig şampiyonu Şampiyonlar Ligi'nde grup maçlarından, lig 2.'si Şampiyonlar Ligi'ne 2. Ön Eleme maçlarından katılacak. Türkiye Kupası'na katılan takım UEFA Avrupa Ligi gruplarına kalırken, 3. bitiren takım 3. ön eleme,4. bitiren takım ise 2. ön eleme turundan organizasyona dahil olacak. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler