Trabzonspor'un kasası dolup taştı! Şampiyonlukla beraber büyük gelir

Şampiyon Trabzonspor'a 500 milyon TL gelir.

Trabzonspor'un kasası dolup taştı! Şampiyonlukla beraber büyük gelir

Bitime 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Trabzonspor, önemli bir kazanç sağladı. TFF’den şampiyonluk primi ve galibiyet ödülleriyle 196 milyon TL kasaya koyulacak. Devler Ligi’nde gruplara kalınması halinde rakam 500 milyon TL’yi aşacak.

Trabzonspor şampiyonlukla birlikte kasayı dolduracak... Sezon başında yaklaşık 45 milyon TL katılım payı alan Bordo-Mavililer, şampiyonluk primi olarak da 45 milyon TL’yi kasasına koyacak. 22 galibiyeti bulunan Trabzonspor, maç başı galibiyet primlerinden ise şu ana kadar 65,34 milyon TL’yi garantiledi. Trabzonspor 11 beraberliğin karşılığı olarak da 16,5 milyon TL kazanacak. Şampiyonluk başına 4.16 milyon TL özel primin verildiği Süper Lig ’de Fırtına yayıncı kuruluştan 24.9 milyon TL alacak. Toplamda bu rakam yaklaşık 196 milyon TL ediyor. Esas gelir ise Şampiyonlar Ligi’nden gelecek. Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişimi sonrası Rus takımları için alınan men kararının devam etmesi halinde Trabzonspor Play-Off turundan organizasyona dahil olacak. Ukrayna ekipleriyle ilgili alınacak karara göre; gruplara direkt katılma şansı da var. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor