"Trabzonspor'un kadrosu ihanet gibi"

Sadri Şener yönetiminin etkili isimlerinden Mahmut Aksu bordo mavililerin son durumunu değerlendirdi.

"Trabzonspor'un kadrosu ihanet gibi"
Sadri Şener döneminin en aktif isimlerinden olan, Yanal ile çok yakın çalışan, son kongrede de Usta’yı destekleyen eski yönetici Mahmut Aksu, çarpıcı tespitlerde bulundu. Konuşmak için kötü sonuçları değil, en uygun zamanı beklediğini söyleyerek söze giren Aksu, Başkan Usta’ya, Yanal’a ve camiaya önemli mesajlar yolladı.

“Usta ve ekibinin maddi sıkıntıları çözeceğine, takımın da zaten kendi potansiyeliyle yol alacağına inanıyorduk. Ancak hem saha hem de dışı çok kötü. Sergilenen futbol kişiliksiz, amatörce hatalar yapılıyor. Üstüne bir de hakem hatasıyla kazandığımız puanlar var ki, en üzüncü olan da bu. Eskiden saha dışında prestij kaybettiğimizi söylüyorduk, şimdi de saha içinde prestij kaybediyoruz.”

‘İhanet gibi bir kadro’

“Muharrem Usta’nın futboldan anlamadığını biliyoruz. Bu ayıp ya da ‘başkan olmaması gerekir’ diyeceğimiz bir olay değil. Sadri Bey de (Şener) futboldan anlamadığını söyler ama anlayanlara güven duyardı. Şimdi futboldan anlayanlar kenarda tutuluyor, takımı ve işleri futboldan anlamayanlar yönetiyor. Trabzonspor’un hedeflerinin böyle bir kadroya emanet edilmesi olacak iş değildir. Sahaya çıkan oyuncuların yüzde 80’i o formayı taşıyacak seviyenin altındadır. Bu kadroyu kurmakla ihanet etmek eşdeğerdir.”

‘Biraz da takdiri ilahi’

“Biz 20-25 milyon Euro’ya sıfırdan kadro kurmuştuk. Bizi o kadro için eleştirenler, sonra ‘Efsane kadroyu koruyamadınız’ dedi! Camiamız işini iyi yapanlarla kötü yapanları ayırt edemiyor. Bunun da sonucunda, biraz da takdiri ilahi diye bakıyorum başımıza böyle işler geliyor.”

‘Yanal da yanlış yapıyor’

“Ersun Yanal benim tanıdığım, beğendiğim bir hocadır. Birlikte çalıştığımız dönemde, müthiş amatörce bir ruhla, mükemmel işlere imza attı. Şimdi duyuyoruz, idman sahasına kimseyi istemiyor, Başkandan başkasıyla muhatap olmuyor. Bu ego da normal. Ancak buna yönetimlerin izin vermemesi, hele Trabzon’da hiç vermemesi lazım. Eğer Yanal’ın yanında işten anlayan, ona yardımcı olmak için çalışan kişiler olsa hocanın da bu duruma geleceğini sanmam.”

‘Her sonuç normalleşti’

“Trabzon’un İstanbul takımlarına yenilmesinin ‘normal’ olarak algılanması eminim benim gibi birçok Trabzonlu’nun ağrına gidiyordur. Bizim berabere kaldığımız maçlarda verilen tepki şimdi 3-4 farklı yenilgilerde bile yok. O zamanın başarı yüklemesini camia kaldıramadı ve şimdi anlamsız bir tepkisizlik var.”

‘Aslında yetki verilmeliydi’

“Usta’nın son mali genel kuruldaki tavrı, abartılmış borç ve bütçelerle istediğini alma şekli kabul edilebilir değil. Normalde camianın başkanına istediği yetkiyi vermesi lazım. Fakat Usta’nın tavrı bu duruma yol açtı. Akyazı’nın açılışında Usta’nın protokole birkaç isim dışında yönetimini sokamaması benim bile ağrıma gitti. Sadri Bey (Şener) zamanında dönemin Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, yedek üyelerin bile katılımıyla ziyaret edilmişti. Bunlar küçük ama önemli ayrıntılar.”

‘Hala her şey düzelebilir’

“Çözüm önerime gelince... Usta’nın arkasında ciddi bir ekonomik güç var. Açık söyleyeyim, son dönemlerde kulübe verilen desteğin ancak 40’ta 1’i bize sağlanmıştı. Ayrıca Usta’nın ekibinde iş yapacak, katkı sağlayacak çok isim mevcut. Onları bu çarkın işine dahil etmeli. Bu işler aslında kolay ama iyi konsantre olmak, yardımlaşmak gerekir. Kimsenin başka hesaplarının, planlarının olmaması gerekir.”

Fanatik

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzonspor