Trabzonspor'un istikrar abidesi

Onur takımın en çok sahada kalan oyuncusu olurken performansıyla da alkış topladı

Trabzonspor'un istikrar abidesi
Trabzonspor'un kaptanı kaleci Onur Recep Kıvrak, performansıyla takımına önemli katkı yaparken bordo-mavililerin ligdeki en istikrarlı oyuncusu da oldu. Onur Recep Kıvrak, bordo-mavili takımın Spor Toto Süper Lig'de oynadığı 22 maçın tamamında 90'ar dakika olmak üzere bin 980 dakika sahada kalarak en fazla görev yapan isimlerin başında geldi.

Futbol hayatında önemli sakatlıklar yaşayarak zaman zaman sahalardan ayrı kalan 29 yaşındaki kaleci, bu sezon ise en istikrarlı dönemlerinden birini geçiriyor.

- İkinci yarıda formu arttı

Onur Recep Kıvrak, ligin ikinci yarısındaki 6 maçta 4 galibiyet, 2 beraberlik alan bordo-mavili takımın kalesinde önemli kurtarışlarıyla dikkati çekti.

Ligin ilk bölümünde 16 maçta 20 gol (maç başına 1.25) yiyen Onur, ikinci bölümde kalesinde 6 maçta 2 gol (maç başına 0.33) gördü.

Onur, ikinci bölümde Bursaspor (2-1) ve Atiker Konyaspor (1-1) maçlarında gol yerken , Kasımpaşa (1-0) , Osmanlıspor (1-0), Gaziantepspor (4-0) ve Aytemiz Alanyaspor (0-0) maçlarında kalesini gole kapadı.

Trabzonspor, Onur Recep Kıvrak'ın performansıyla da ligin ikinci bölümünde en az gol yiyen takım oldu.

- Takımın en eski oyuncusu

Trabzonspor'un, Karşıyaka'dan kadrosuna kattığı ve 15 Ocak 2008'de sözleşme imzaladığı Onur Recep Kıvrak, 9 yıldır bordo-mavili takımda görev yaparken takımın en eski oyuncusu durumunda bulunuyor.

Son olarak, kulüp başkanı Muharrem Usta'nın göreve gelmesinin ardından 2020 yılına kadar sözleşmesini uzatan 29 yaşındaki başarılı kaleci, 203 resmi karşılaşma oynadı.

Onur Recep Kıvrak, Karadeniz ekibinin 15 yıl kalesini koruyan Şenol Güneş'ten sonra en fazla görev alan kaleci olarak da dikkati çekti.

Karşıyaka'dan geldiği dönemde takımın üçüncü kalecisi olan ancak performansıyla formayı kaparak kaptanlığı kadar yükselen Onur, A Milli Takım formasını da giydi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler