Trabzonspor'un harcama limiti arttı!

TFF bugün harcama limitlerini açıklarken Trabzonspor'un geçen yıla göre harcama limitinin artış gösterdiği görüldü

Trabzonspor'un harcama limiti arttı!

Haber61 Spor Servisi

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 2019-20 sezonunun başında uygulamaya koyulan harcama limiti uygulaması dahilinde 2020-21 sezonu için de rakamlar belirlendi.

TFF, kulüplerin güncel harcama limitlerini açıklarken Trabzonspor'un limitinde önemli bir artış yaşandığı görüldü.

Bordo mavililerin bu yıl ki harcama limiti 132 Milyon 517 Bin 761 TL olarak belirlendi. Bu rakam yüzde 15'lik sapma ile maksimum 152 Milyon 395 Bin 425 TL'ye çıkabilecek.

Geçen yılın rakamlarına bakıldığında ise Trabzonspor'a 88 Milyon 586 Bin 560 TL limit tanımlandığı görüldü.

Böyle bordo mavililer gelecek sezon için en az 43.6 Milyon TL daha fazla harcama limitine sahip oldu.

2020-2021 harcama limitleri

harcama limitleri

2019-2020 harcama limitleri

HARCAMA LİMİTİ NASIL BELİRLENİYOR?

Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Talimatı'nın 89. Maddesi kapsamında Ek XII'de yer alan usullere göre belirlenen harcama limitlerinde kulüplerin gelir ve gider dengeleri baz alınıyor.

Kulüp gelirlerinde, gişe, sponsorluk,reklam, yayın, ticari faaliyetler,UEFA, diğer faaliyet, transfer, duran varlık satış karı ve duran varlık değerleme gelirlerinin tamamı inceleniyor.

Giderlerde ise, ürün satış maliyetleri, futbolcu,teknik kadro, menajer ücretleri, diğer personel ücretleri, diğer faaliyet giderleri, transferlere ilişkin giderler, finansman giderleri hesaplanıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler