Trabzonspor'un gözü kupa finalinde!

Trabzonspor, Beşiktaş'ın kupayı müzesine götürmesini bekleyecek

Trabzonspor'un gözü kupa finalinde!

Türkiye Kupası finalinde Beşiktaş ile Antalyaspor karşı karşıya gelecek.

Bu akşam kupayı Beşiktaş kazanırsa  Trabzonspor, Konferans Ligi’nde 1 ön eleme az oynayacak, Fenerbahçe, UEFA’nın yeni kupası Konferans Ligi yerine Avrupa Ligi’ne gidecek, Sivasspor ise Kupa 3’e katılarak Avrupa’da boy gösterecek.

Türkiye Kupası finalinden çıkacak sonuç, sadece Beşiktaş ve Antalyaspor’u ilgilendirmiyor. Lig 3.’sü Fenerbahçe, 4.’sü Trabzonspor ve 5.’si Sivasspor’un da gözü bu finalde olacak. Eğer kupayı Antalya alırsa, Akdeniz ekibi gelecek sezon Avrupa Ligi’ne Play-Off turundan katılacak. Ancak lig şampiyonu Beşiktaş mutlu sona ulaşırsa, Kara Kartal Şampiyonlar Ligi’ne gideceği için Avrupa Ligi hakkı, normalde UEFA Konferans Ligi 3. ön elemesi oynayacak Fenerbahçe’nin olacak.. 

Sergen Yalçın’ın takımının kupayı havaya kaldırması durumunda Trabzonspor, Konferans Ligi’ne 2. ön elemeden değil, 3. ön eleme turundan başlayacak. Bu aynı zamanda bordo mavililerin sezonu daha geç açması anlamına gelecek.

Sivasspor da bu sayede geride bıraktığımız sezonun ardından ülkemizi bir kez daha Avrupa’da temsil etme şansını elde edecek. Yiğido da yeni sezonda Konferans Ligi’nde boy gösterecek ve 2. ön elemeden bu turnuvaya katılacak. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler