Trabzonspor'un geçen yılla tek farkı 1 puan!

Bordo mavililer geçen yılki puanını sadece 1 puan geçebildi.

Trabzonspor'un geçen yılla tek farkı 1 puan!
Sezona 50. yılda şampiyonluk hedefiyle başlayan Trabzonspor, geçtiğimiz sezona sadece 1 puanlık fark atabildi. Zirve ile arasındaki puan farkını kapatmayı amaçlayan bordo-mavililer, Başkan Muharrem Usta yönetiminde ilk kez Avrupa kupalarında yer alacak sıralamada olmayı planlıyor. 

Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında deplasmanda Aytemiz Alanyaspor'u 2-1 mağlup ederek 6 maç sonra 3 puanla tanışan Trabzonspor, zirve ile arasındaki puan farkını kapatarak üst basamaklara doğru tırmanmayı hedefliyor. 'Şampiyonluk' sözlerinin konuşulmadığı camiada Avrupa kupalarına katılmak en önemli hedef olarak görülüyor.

Yeni hedef Avrupa
Trabzonspor'da 6 Aralık 2015'te göreve gelen Muharrem Usta döneminde bordo-mavililer hedeflediği zirvenin gerisinde kaldı. Bordo-mavililer Usta'nın başkanlığında, 2015-16 sezonunu 40 puanla 12. sırada tamamladı. 50. yılda şampiyonluk hedefi koyan Usta ve yönetimi, 2016-17 sezonunda da zirvenin uzağında kalırken, söz konusu sezonu topladığı 51 puanla 6. sırada tamamlayarak Avrupa kupalarına katılacak sıralamayı elde edemedi. Son iki sezondur, Ziraat Türkiye Kupası'nda da etkili olamayan bordo-mavililer Avrupa kupalarına katılabilmek için Spor Toto Süper Lig'de kalan haftalarda iyi bir sıralamada sezonu tamamlamayı planlıyor.

50. yılda 1 puanlık fark
Trabzonspor, geçtiğimiz sezon oynadığı 23 maçta 10 galibiyet, 5 beraberlik ve 8 mağlubiyet elde ederek 35 puan topladı. Söz konusu dönemde dönemin lideri Beşiktaş ile arasında 18 puanlık fark bulunuyordu. Bordo-mavililer bu sezon ise geçtiğimiz sezondan farklı bir görüntü sergileyemedi. Yapılan transferlere ve planlamalara rağmen bordo-mavililer adeta yerinde saymış oldu. Bu sezon ise Karadeniz ekibi oynadığı 23 maçta 9 galibiyet, 9 beraberlik ve 5 mağlubiyet elde etti. Bordo-mavili takım bu sonuçlarla geçtiğimiz sezona sadece 1 puanlık fark atabildi. >

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor