Trabzonspor'un eski oyuncusu Yusuf Yazıcı için Fransız devi iddiası!

Trabzonspor'un eski oyuncusu için Fransız devi iddiası gündeme geldi.

Trabzonspor'un eski oyuncusu Yusuf Yazıcı için Fransız devi iddiası!

Trabzonspor'un eski yıldızı Yusuf Yazıcı'nın PSG forması giyebileceği iddia edildi.

RUSYA'DA İNANILMAZ PERFORMANS

Fransa Ligue 1 ekibi Lille'de mutsuz olan ve takımdan ayrılması beklenen Yusuf Yazıcı konusunda sürpriz bir gelişme yaşandı. 25 yaşındaki on numaranın Avrupa devine transfer olabileceği öne sürüldü. İşte ayrıntılar...

RUSYA'DA İNANILMAZ PERFORMANS

Fransa Ligue 1'de Lille'in geçirdiği kötü sezonun ilk yarısında takımda olan ve yedek kulübesinde mutsuz gözüken Yusuf Yazıcı, 2021-2022 sezonunun ikinci yarısında CSKA Moskova'ya kiralandı. 25 yaşındaki oyuncu Rusya kariyerinde 12 müsabakada forma şansı buldu. Tecrübeli on numara bu süreçte rakip fileleri 8 kez havalandırma başarısı gösterdi. Yusuf Yazıcı takım arkadaşlarına 2 gol pası verdi.

OPSİYONU KULLANILMADI

CSKA Moskova, Yusuf Yazıcı için Lille'le yapılan anlaşmaya satın alma opsiyonu maddesi de ekletmişti. Rusya'da sezonun sona ermesinin ardından sürpriz bir karara imza atan Rusya temsilcisi milli futbolcunun sözleşmesindeki opsiyonu kullanmadı. Yusuf Yazıcı, Lille'e geri döndü.

SÖZLEŞMESİ 2024'TE BİTECEK

Fransa Ligue 1 ekibi Lille'den ayrılması beklenen Yusuf Yazıcı'nın sözleşmesi 30 Haziran 2024'te sona erecek. 25 yaşındaki orta sahanın güncel piyasa değeri 17 milyon euro olarak gösteriliyor. Yusuf Yazıcı şu ana kadar 39 kez A Milli Futbol Takımı'nda oynadı.

LİLLE'DEN REKOR BEDEL

Trabzonspor altyapısında yetişen Yusuf Yazıcı, bordo-mavililerde gösterdiği performansla Lille'in dikkatini çekti. 25 yaşındaki oyuncu, 2019-2020 sezonu başında 17 milyon 500 bin euro bedelle Lille'e transfer oldu. Yusuf Yazıcı, Lille'de 2020-2021 sezonunda Burak Yılmaz ve Zeki Çelik'in de dahil olduğu takımda Fransa Ligue 1 şampiyonluğu yaşadı.

PSG İDDİASI GÜNDEME GELDİ

Lille'den ayrılması beklenen Yusuf Yazıcı konusunda son iddia Fransız basınından geldi. Paris Saint Germain'in Yusuf Yazıcı'yı transfer etmeye sıcak baktığı kaydedildi. Fransız gazeteci Ignazio Genuardi'nin haberine göre; Paris Saint Germain kurmayları Reanto Sanches'in yanı sıra Yusuf Yazıcı için de harekete geçti.

GALTİER VE CAMPOS ETKİSİ

Fransa Ligue 1 ekibi Paris Saint Germain'de teknik direktör Christophe Galtier ve sportif direktör Luis Campos'un transferde önemli bir rol alacağı belirtildi. Yusuf Yazıcı'yı Lille'e transfer eden ismin Luis Campos olduğu kaydedilen haberde, 25 yaşındaki oyuncunun Christophe Galtier döneminde etkili bir performans gsöterdiği aktarıldı.

Christophe Galtier'in öğrencisiyken 67 müsabakaya çıkan Yusuf Yazıcı en skorer dönemini tecrübeli teknik adamla birlikte yaşadı. 25 yaşındaki on numara bu süreçte 15 gol ve 10 asist üretti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler