Trabzonspor'un eski kalecisi Fatih Gürel: Kulüpler altyapıya kıymet vermiyor

Trabzonspor Divan Genel Kurulu'nda eski kalecilerden Fatih Gürel açıklamalarda bulundu

Trabzonspor'un eski kalecisi Fatih Gürel: Kulüpler altyapıya kıymet vermiyor

Trabzonspor’un 1966-69 yılları arasında kaleciliğini yapan Fatih Gürel, bordo mavili kulübün bugün gerçekleştirine Divan Genel Kurulu’na katıldı.

Genel Kurulun ardından Haber61’e özel açıklamalarda bulunan Gürel, bu sezonki şampiyonluk şansını yüzde 80 olarak gördüğünü söyledi.

Gürel’in açıklamaları şöyle;



Trabzonspor’un veya Türk futbolunun o günkü ile bugünkü hali arasında çok büyük fark var. Çok kalite arttı. Bir sanayi şekline dönüştü. Ama futbolcular dışarıdan çok fazla transfer edildi. Türkiye’deki futbolcuların bira z geri planda bırakıldığını düşünüyorum. Federasyon ve yönetimler o şekilde arzu edip karar verdi. Herkes, bal liginde bile yabancı futbolcu transfer ediyorlar. Altyapıya pek kıymet verilmiyor. Bu bizim noksanlığımı oluyor.

1966-67-68-69 yıllarında Trabzonspor’da oynadım. Biz Trabzonlu olmayan iki arkadaştık. Ben Samsunlu diğer arkadaşım da Gümüşhaneliydi. Gerisi tamamen Trabzonluydu. O zaman o yoksulluğa rağmen inancımızla birlikteliğimizle gücümüzü birleştirerek büyük mücadele verdik. İlk senemizde Türkiye kupasına katıldık. Olumsuz şartlara rağmen 6. Sırada bitirip kupaya katıldık.

Unutulmadığım bir an var. Ankara’da Şekerspor maçı oynamıştık. Sol açık oynayan arkadaşımız Salih abi, bir gol attı. Ankaragücü’nün sahasında oynuyoruz, bileklerimize kadar çamur. 1-0 galiptik 1-1 beraberliğe geldi. Hakem de Doğan Babacan. O ağzına düdüğü getirip maçı bitirdiğini zannederken golü yedik. Santrayı yapamadan 2-1 bitti. 78 yaşındayım hiç unutamadığım bir anıdır.

Bu sene Trabzonspor’un şampiyonluk şansını yüzde 80 görüyorum. Camiamıza saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor