Trabzonspor'un efsane isminden Avcı'ya cevap

Trabzonspor'un ilk gol kralı olan Necmi Perekli, Avcı'nın sözlerine yanıt verdi, tavsiyede bulundu.

Trabzonspor'un efsane isminden Avcı'ya cevap

Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısında “Trabzonspor gibi oynamak nedir aklım almıyor. Ali Kemal Hoca’yı mı getirelim” şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.

Bu sözlere yanıt bordo mavililerin ilk gol kralı olan Necmi Perekli’den geldi.

Perekli yaptığı açıklamada kendi dönemiyle şimdi arasında karşılaştırmalar da yaparken Trabzonspor gibi oynaktan kastın “ruh” olduğunu anlattı.

Perekli şöyle konuştu;

Oyun tarzı ve taktik farklı

O dönemki taktik teknikle şimdiki farklı Olaya bakışı bile farklı. O adamları buraya taşımak beyhude laflardır. O zamanın ruhunu bugüne taşımak kolaydır. Ama taşıyabilme sistemi çok zordur. Bu ruh nedir? Trabzonlu bir futbolcu mücadeleyi sever. Trabzonlu rekabeti, iddiayı sever. Bu üçünün olmadığı yerde Trabzonlu hiçbir şeye bakmaz. Ama olursa mücadele etti ama yenildi helal olsun der. Siz bunu harekete geçirebilirseniz, bu üç şeyi taşıyabilirseniz Trabzon ruhunu taşırsınız. Yenilmeye tahammülü olmayan rekabetsizliği kabul etmeyen bir grubu çağırmış olursunuz. . O dönem o yeteneklerle bilikte, Hüseyin iyi oynadı Şenol mükemmel oynadı herkes başarılıydı, şampiyon olmuştuk. Onlar şimdi  olsa o yükü kaldırabilirler miydi, direnci gösterebilirler miydi, sanmıyorum. O zamanki oyun tarzıyla taktik anlayışı çok farklı.

necmi perekli

Ali Kemal’e gerek yok

O zamanlar da 1-2 tane yabancı vardı gerisi Trabzonluydu. Yedekler bile Trabzonluydu. Şimdi 1-2 tane. 9+2 ile sahaya çıkıyorsun bayrağa dönüp ili kişi İstiklal Marşı okuyorsun. Şimdi 8+3… Burada Trabzon’un ruhunu yeşertip buraya taşıyamazsın. Önce bunu yeşerteceksin. Siz Ali Kemal’i alabilirsiniz. Çağırıp anlat bakalım “Bu ruh nedir ne yapardınız Trabzon’da. Taktik mi yapardınız” hayır değil. Liverpool maçına çıkıyoruz hoca herkes bildiğini oynasın dedi 1-0 yendik geldik. Niye çünkü mücadele kazanma azmi var. Önce bunu sağlayacaksın. Bunu taşıyabilirsen Ali Kemal’e gerek yok. Hiç merak etme.

Geçen sezonun oyun sistemine bakıyorum ne olduğu belli değil. Yazan kritik yağan bile farklı yazıyor. Sahaya dizilişin farklı…

Kadırga TV
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
29 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzonspor