Trabzonspor'un efsane isimlerinden Hüseyin Tok'tan Yusuf Ve Abdülkadir'e tavsiyeler

Bordo Mavili camianın efsane isimlerinden Hüseyin Tok Trabzonspor'un durumunu ve genç oyuncuların Trabzonspor'da ön plana çıkmasını değerlendirip onlara öğüt verdi.

Trabzonspor'un efsane isimlerinden Hüseyin Tok'tan Yusuf Ve Abdülkadir'e tavsiyeler
Tuncay Lakot - Haber61(Özel)

Trabzonspor'da özellikle son hafta oynana Gençlerbirliği karşılaşmasında sertgilenen oyun ve Abdulkadir'in 45 dakikalık mükemmel performansı Bordo mavili camianın efsane isimlerinin gözünden kaçmadı. Trabzonspor'un takım olma yolunda önemli mesafeler kat ettiğinin altını çizen Hüseyin Tok, Abdülkadir ve Yusuf  Yazıcı'nın kulaklarını dışarıdan gelen söyletilere kapatıp sürekli çalışmalarını ve eksiklerini gidermeleri gerektiğini söyledi.
 
İşte Hüseyin Tok'un o açıklamaları :
 
Şuanda kadro yeterli duruma geldi. Artık bundan sonra Trabzonspor' un kendini takım olma yolunda mutlaka geliştirmesi lazım. Maalesef takım savunması 2 yıldan beri oturmadı. Bunda büyük sıkıntılar var. Geçen sene iyi olan pereira olsun, Durica olsun Mas olsun bu sene o performanslarının gerisindeler. Son 3-4 maça baktığın zaman takım savunmasında ciddi sıkıntılar var.
 
Niyet olarak iyi durumdalar geriden gelmeleri maça asılmaları çok iyi. Ama Göztepe maçına bakıyorsun çok kötü. Hem savunması hem de hücum çok rezil.Gençlerbirliği maçında daha istekli daha arzulu oynadılar ama son toplarda tercih hataları çok yaptıklar ve çok basit top kaptırdılar.
 
Gençlerbirliği çok zayıf bir takım, oyun üstünlüğü daha önce sağlanabilirdi. Sosa çok fazla katkı yapacağa benziyor. Gelir gelmez forma giymesi çok iyi. Böyle oyuncular için alışma devresi falan hiç sorun değil. Çünkü kendine çok güvenen, futbolu iyi bilen,teknik yapısı çok üst seviyede olan bir futbolcu olduğu için hemen adapte oldu. Bundan sonra da katkı yapacağını umuyorum. Burada Yusuf  Yazıcı'nın pozisyonu ne olacak? Bu biraz soru işareti gibi görünüyor. Nerede daha fazla faydalı olur? Orta sahanın solunda mı olur, kenarda mı olur? Kenarda tutmadı gibi geldi. Demek ki orta sahanın ortasında olabilir. Kucka ile beraber olabilir. O yüzden Trabzonspor  kadro genişliği, derinliği olan bir takım oldu. Bundan sonraki iş Ersun Yanal'a düşüyor. Takım olmalı Trabzonspor, bir maç iyi oynayıp bir maç kötü olmamalı. Devamlı istikrar olmalı takımda. Trabzonspor'da sorun bu zaten. Umarım bundan sonraki maçlarda futbolcular daha fazla katkı yaparak takım olma yolunda yavaş yavaş yukarılara çıkarlar diye düşünüyorum.
 
Adülkadir ve Yusuf  Kulaklarını dışarıya kapatacaklar!
 
Ben 40 - 45 yıldır Trabzonspor'un hemen hemen içindeyim. Futbolcu olarak antrenör olarak futbolcu izleme komitesi. Fatih Tekke'lerin Hami'lerin takıma kazandırılma dönemlerini iyi biliyoruz. Trabzon'da şu sıkıntı var. -İnşallah bu Abdülkadir ile yusufa olmaz- Yok mahalle baskısı dediğimiz, herkesin dışarıdan karışması, aile içi karışma, mahalledeki abilerin karışması, çocukların kafalarını karıştırmasınlar. Bunlar da dışarıya hiç kulak asmasınlar, tek hocalarının söylediklerini yapsınlar, bir de her zaman noksanı olduğunu kabul ederek noksanlarını giderici idmanlar yapsınlar. Şuanda hiç biri tam değil. Zaten dünyada tam oyuncu yok.  Noksanları olduğunu kabul ederek çalışmalarına devam etsinler. Şut atmadan maç bitiriyorlar. Mesela Yusuf 'un en iyi özelliği sol ayağının içiyle şut çekmesi ama Göztepe maçında maç bitti. Bu neden oluyor? Tabii ki acemilikten oluyor. Oynadığı pozisyondan oluyor. Her yere koşulmaz. 10 numara poziyonun da olur. Talisca nerede oynuyor Beşiktaş'da  ne kadar şut atıyor kaleye ? forvetin arkasında oynuyor. Yusuf ne yapıyor sağ beke basıyor, sol beke basıyor kaleciye basıyor, bulunması gereken yerde bulunmuyor. Kendini çok yoruyor  sonra da hoca alıyor onu oyundan. Bunları birinin öğretmesi bu çocuğa. Abdulkadir de yavaş yavaş. Önce garanti oynayacak kendine özgüvenini yerine getirecek. Zaten özgüveni yerinde görünüyor. Onlara tavsiyem kulaklarını dışarıya kapatıp çalışmaya devam edecekler. Her zaman noksanları olduğunu kabul edecekler.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor