"Trabzonspor'un başvurusu hak arama özgürlüğü"

Avukat Melih Saatçi, Haber61'de Trabzonspor'un başvurusunu ve TFF'nin yanıtı değerlendirdi.

"Trabzonspor'un başvurusu hak arama özgürlüğü"

Haber61 TV’de her hafta pazartesi günü yayınlanan ve Tuncay Lakot’un sunup Gökmen Şahin’in daimi konuk olduğu Spor Gündemi programında bu hafta Avukat Melih Saatçi konuk oldu.
Saatçi,  Trabzonspor'un son yaptığı FİFA başvurusu ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Saatçi şöyle konuştu;

HAK ARAMA ÖZGÜRLÜĞÜ EVRENSEL İLKEDİR

Trabzonspor’un bu hak arama mücadelesinde sonuna kadar yanındayım. Hak arama mücadelesi anayasamızda güven altına alınmıştır. Her ne kadar TFF’nin kulüplere imzalattığı taahhütnamede “senin hukuki problemlerinde dış güçlere mahkemelere başvuramazsın, muhatabın biziz” deniyor. Bu kesinlikle yanlış. Hak arama özgürlüğü evrensel ilkelerin başlarında yer alır. 

EN FAZLA ZARARA UĞRAYAN TRABZONSPOR

Türk futbolunu çıkmaza sokan kurulların düzenleniş şekli. Bu anlamda Trabzonspor’un başvurusunu bir kez daha haklı görüyorum. Bakıyorsunuz bir takımın avukatı disiplin kurulunda yer alan bir hukukçu… Baktığımız zaman bu kurullarda Trabzonspor’un lehine bir karar beklemek mümkün değil. Bu bütün kulüpler için gerekli. Bu durum yaklaşık 10 yıldır böyle. Bundan en çok zarara uğrayan takım da Trabzonspor’dur. Bu anlamda Ömer Ali davasının emsal gösterilmesi çok önemli.



OBJEKTİF HUKUKÇU YOK MU?
10 yıl içinde kurullarda çalışan kişileri teker teker inceleyelim. Bunlara baktığımız zaman örneğin 100 kişiden en az 60-70 tanesi hep bu kulüplerle bağlantılı olan, yönetici olan avukatlığını yapmış olan kişiler. Türkiye’de başka hiç mi hukukçu yok, objektif olabilecek…

Yargıtay üyeleri mesela bunların hepsi tarafsız adil hiçbir şirketle, dernekle bağı olmayan kişiler. Şimdi futbolda da Tahkim Kurulu en üst karar mercii. O kadar değerli hukuklar var ki kulüplerle bağı olmayan bunlarına arasından seçilebilir. Bir yasa düzenlenebilir. Kurullar çok rahat bir şekilde seçilebilir. Çok değerli insanlar var ülkemizde. Hep aynı isimler üzerinde döndüğü zaman haklı kararlar verdiklerinde bile soru işareti oluyor.

Federasyon kesinlikle askıya alamaz, hiçbir kulübe bu tarz bir şey yapamaz. Bence Trabzonspor geçen sezon bu hamleyi yapsaydı belki de şampiyonluk kaçmazdı.

BU İŞİN SONU YOK

Fenerbahçe’nin istediği şampiyonluklarla ilgili olarak şunu söylemek istiyorum. Beşiktaş’ın tescil edilen 2 şampiyonluğunu örnek gösteriyorlar. Ama Beşiktaş o iki sezon Türkiye’yi Avrupa’da temsil etti. UEFA’nın tanıdığı şampiyonluklar var. Fenebahçe’nin bir temsiliyeti söz konusu değil. Almışlar yanlarına bazı takımların başkanlarını, gündem değiştirmeye yönelik bir hamle yapıyorlar. O zaman diğer kulüpler de diyor ki 1900’lerin başından itibaren sayılsın. Bunun sonu yok. Pastadan daha fazla gelir almak istiyorlar. O zaman Trabzonspor da çıkarsın İdmanocağı vs. hepsini…

Programın tamamını izlemek için tıklayın

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor