Trabzonspor'un Avrupa Kupaları'nda 125. randevusu!

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi 3. öneleme turu ilk maçında Çekya ekibi Sparta Prag ile karşı karşıya geliyor...

Trabzonspor'un Avrupa Kupaları'nda 125. randevusu!

HABER61 - SPOR SERVİSİ

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi 3. Öneleme turu ilk maçında bugün (08.08.2019) saat 19:00'da Sparta Prag ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

Bordo-Mavililer, 1976 yılında Şampiyon Kulüpler Kupası'nda karşı karşıya geldiği İA Akranes maçı ile çıktığı ilk Avrupa maçının ardından 124 karşılaşmaya çıktı.

Avrupa Kupalarında en çok İtalyan takımı İnter ve Polonya takımı Legia Varşova ile (4 kez) karşılaşan Trabzonspor, tarihinde ilk kez bir Çek takımı ile karşı karşıya geliyor...

Trabzonspor'un Avrupa Kupaları'nda 125. randevusu!

4 yıl sonra Avrupa maçında...

Trabzonspor en son oynadığı Avrupa Kupası'nda 3. öneleme turunda FK Rabotnicki ile karşılaşmış; 1-0 ve 1-1'lik sonuçlarla turnuvadan elenerek zayıf rakibi karşısında sürpriz yaşamıştı. Bordo-Mavililer'de ilk maçta kaleyi koruyan ve A takım ile ilk kez bir resmi karşılaşmaya çıkan Uğurcan Çakır, aynı zamanda takımın en son Avrupa Ligi maçına çıkan oyuncu oldu. Uğurcan'ın bu akşamda kaleyi koruması bekleniyor. Öte yandan Trabzonspor'un Avrupa kupalarında son golü de şimdi Celta Vigo'da forma giyen Okay Yokuşu'dan gelmişti.

Trabzonspor'un Avrupa Kupaları'nda 125. randevusu!

Avrupa Kupaları'nda 125. maç...

Trabzonspor bugüne kadar çıkmış olduğu 124 maçta 48 galibiyet alırken, 46 maçta da mağlup oldu. 28 karşılaşmada Bordo-Mavililer berabere kaldı.

Trabzonspor'un Avrupa Kupaları'nda 125. randevusu!

En farklı galibiyet...

08.07.2007 yılında Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda Vlaznia takımı ile karşı karşıya gelen Trabzonspor, rakibini Ersen Martin (2), Ceyhun Eriş, Çağdaş Atan, Serkan Balcı ve Ömer'in golleri ile 6-0 mağlup etmiş ve bu skor Avrupa Kupaları'ndaki en farklı galibiyeti olmuştu.

Trabzonspor'un Avrupa Kupaları'nda 125. randevusu!

Ünal Karaman: "Karel Rada, Celustka, Tomas Jun ve Filip Novak..."

"Hem Sparta Prag açısından hem de bizim açımızdan zor bir müsabaka olacak. İki tane futbol oynamaya çalışan takımın müsabakası, izleyenler açısından çok keyif vereceği olacağını tahmin ediyorum. Saha içindeki mücadele edenler açısından zor bir müsabaka olacak. Sadece futbol kültüründen ziyade hem şehrin dokusu hem de insanların kültürel dokusuna baktığımızda gerçekten takdir edeceğimiz bir millet. Benim futbolculuğum döneminden arkadaşım olan Karel Rada vardı. Yine takımımızda forma giyen Thomas Jun vardı. Ondrej Celutska’yla çalışma fırsatı buldum şimdi de yanımızda çok değerli bir başka oyuncu pırlantamız, Filip Novak var. Bu dört futbolcudan üçünü özel olarak tanıdığım ve bildiğim için karakterlerine de şahidim. Bu karakterde insanları yetiştiren millete büyük bir teşekkür borçluyuz. Bizim açımızdan ve rakibimiz açısından herhangi bir sakatlığın olmadığı, hak edenin kazandığı bir tur müsabakası olmasını temenni ediyorum. Başlangıçlar her zaman için zordur. Biz geçen sene de belli bir bilinmezliğin içerisinde başlamıştık. Futbol aslında zor bir oyun değil. Biz sadece doğru işleri yapmak ve doğru oyuncuları sahada buluşturmak adına gayret ediyoruz. Bizim ilerleyen haftalarda, özellikle geçen yıldan sorduğunuz için söyleyelim kadro yapımız oturduğu için birbirimizi tanıyıp anlama ve bizim için bir silah olan güven ve iletişimle saha içinde spor kamuoyunun takdirini kazanmış bir oyun oynadık. Zaman zaman arzu etmediğimiz sonuçlar almış olsak da bize Türkiye’de büyük bir sempati oluşturacak bir taraftar kitlesi oluşturduk. Geçen seneki kadromuzdan birçok oyuncu kaybettik. Saha içinde olanlar değil, diğerlerinin de katkısı olduğunu düşünüyorum. Oyuncu sadece saha içerisinde mücadele eden değildir, onların takım bütünlüğü içindeki rolü de önemlidir. Vahid’in, Ibanez’in, Zargo’nun geçen yılki başarımızda katkıları var. Ayrılmaları onların mutluluğunda çok katkıları var. Biz isteriz ki oyuncumuz en fazla forma şansı bulacağı yerde olsun. Umuyorum ve bekliyorum ki bizi çok zorlayacak kayıplar olmaz. Bizler hazırlık döneminde geçen seneki kadromuzdan 6-7 oyuncuyla çalıştık. Rakibimizin oynadığı 4 haftayı dikkate alırsak ve ilk hafta aldıkları mağlubiyetten sonra yaptıkları revizyonu dikkate alırsak onlar da hazır durumdalar. Ancak biz hiçbir zaman mazeretlerin arkasına sığınan olmadık. Elbette ki sahaya çıkacağız ve oynayacağız. Bu şartlarda yarınki müsabakaya hazırlandık. Umuyorum ki geçen seneki kaldığımız yerden ve daha iyi noktalara giden bir futbol oynayacağız. Bu süreçte yeni katılan arkadaşların insani boyutta tanıyacağız ve takıma katkılarını göreceğiz. Şu an itibariyle rakibimizin takım bütünlüğü konusunda bizden daha avantajlı olduğunu söyleyebilirim. Ama biz her zamanki silahımızla Allah’ın izniyle hazırız."

Trabzonspor'un Avrupa Kupaları'nda 125. randevusu!

Jilek: Semih Kaya ile konuştuk

Bordo-mavili ekip karşısında gol yememek istediklerini vurgulayan Sparta Prag teknik direktörü VaclavJilek, "İki gol atmak ve gol yememek ideal olacaktır. Ancak 1-0'lık sonuçtan memnun kalacağımızı hayal edebiliyorum" dedi.

Müsabakanın seyircisiz oynanacak olmasının handikap olduğunu vurgulayan Michal Sacek, "Boş bir stadyumda oynamak handikap ve benim için üzücü bir şey olacak. Boş bir stadyumun tek avantajı, talimatlarımın bir kısmının takımınıza daha rahat ulaşması olabilir. Ama aksi takdirde bu sadece bir handikaptır. Taraftarlar, size daha iyi bir performans sergilemeniz için yardımcı olur. Onları özleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Sparta Prag'da forma giyen Semih Kaya ile Trabzonspor hakkında konuştuklarını vurgulayan tecrübeli teknik adam, "Semih Kaya planlarımız arasında yer alıyor. Ondan çok fazla bilgi aldık ve hazırlık aşamasında bizim için çok önemli olabilir" şeklinde konuştu.

Turun bir favorisi olmadığını vurgulayan 43 yaşındaki teknik adam, "Oyuncuların bireysel değerlerine bakarsanız Trabzonspor'un favori olduğunu söyleyebilirsiniz ama takım değeri tek başına bir kriter değildir. Ben iki takımın da eşit güçte olduğunu düşünüyorum" açıklamasını yaptı.

Trabzonspor'un oyuncu kalitesi olarak çok iyi bir durumda olduğunu ifade eden orta saha oyuncusu, "Rakibimiz hakkında bilgimiz var, videolarını izledik. Bireysel anlamda çok iyi bir ekipler ama zayıf yönlerini biliyoruz ve onları değerlendireceğimize inanıyoruz. Gördüklerimizi oyun alanına aktarmak zorundayız." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler