Trabzonspor'un Arjantinli efsaneleri

Colman'dan sonra Sosa da şimdiden unutulmayacak isimler arasına adını yazdırdı

Trabzonspor'un Arjantinli efsaneleri

Trabzonspor'a geldiği günden bu yana hem oynadığı futbolla, hem de karakteristlik özelliği ile alkışları toplamayı başaran Jose Sosa, taraftarın adeta sevgilisi haline gelmiş durumda. Bordo mavililerde Colman'ın ardından 2. efsanesi olma yolunda ilerleyen yıldız futbolcu, 3 büyükleri de boş geçmeyerek bu konuda başarılı bir form grafiği sergiledi.

Trabzonspor'da Arjantinli yıldızların başarısı dikkat çekiyor. Son 2.5 sezonda kaptan Jose Sosa'nın öne çıkması taraftarları memnun ediyor.

Hem kaptanlığı hem de saha içindeki katkısıyla zirve yarışında takımının en büyük destekçisi olan 34 yaşındaki futbolcu, akıllara bir başka Arjantinli ismi getirdi. 2008-13 yılları arasında bordo-mavili formayı taşıyan Gustavo Colman da tıpkı Sosa gibi başarı sağlayıp, kaptanlığa kadar yükselmişti.

İki Tangocu yıldızın istatistikleri de gözlerden kaçmadı. Her ikisi de benzer başarı rakamlarıyla öne çıktı.

Trabzonspor'la 152 maça çıkan Colman, 19 gol 39 asistle oynamıştı. İstanbullu büyüklere karşı derbilerde de 8 gol kaydetmişti.

Jose Sosa da 136 maçta 23 gol atıp 33 asist yaptı. Sosa, İstanbullu büyüklere karşı da 6 gol buldu.

Colman, 2009-10 sezonunda Türkiye Kupası ve TFF Süper Kupa kazanırken; 2010-11 sezonunda da 82 puan toplayıp şampiyon olan takımın as futbolcusuydu. Sosa da özellikle son 2 sezonda zirve yarışı veren takımının değişilmezi oldu.

.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler