Trabzonspor'un 51. Divan Genel Kurulu yapıldı

Trabzonspor'un 51. Divan Kurulu, Trabzonspor başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun katılımıyla gerçekleşti.

Trabzonspor'un 51. Divan Genel Kurulu yapıldı

Trabzonspor'un 51. Olağan Divan Genel Kurul toplantısı 25 Haziran 2022 Cumartesi günü (bugün) saat 10.00'da Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun da katılımıyla  yapılan toplantı Haber61TV'den de canlı olarak yayınlandı.

Divan başkanı Ali Sürmen kurulun açılış konuşmasını yaptı.

Sürmen konuşmasında şu ifadleri kulandı:

Şampiyonluk yılının finalinde düzenlediğimiz divan toplantısına hoşgeldiniz.

Sayın başkanımız bir çok yerde alkışlandı. 2018 yılında başladığı bu kutlu yürüyüşü vaat ettiği gibi 4. Yılın sonunda Trabzonsporumuza 8. Şampiyonluğu kazandırarak. 8. Şampiyonlukla camiamızı onurlardırdı. Trabzonspor tarihine adını altın harflerle yazdırdığı gibi kendisini kutluyorum ve ayakta alkışlıyorum.

Bu başarıda sayın Abdullah Avcı teknik heyet futbolcularımıza, taraftarımıza, İstanbul’un tek gözlü basınına karşı Trabzonsporumuz için mücadele eden basınımıza teşekkür ederim.

Kulübümüzün çalışanlarına başta genel müdürümüz Sinan Zengin olmak üzere tüm çalışanlarımızı da kutluyor tebrik ediyorum.

Değerli Arkadaşlar yakın zamanda TFF yönetim kurulu seçildi. O kurula da Trabzonspor başkan yardımcısı Yalçın Orhan seçildi. Kendisine başarılar diliyorum.

Sayın başkanımız Bizi de divan başkanı olarak bizi onurlandırdı ve TFF delegesi yaptı.

Biz de orada bazı sohbetlere vakıf olduk.

Orada hem Trabzonspor’un başarısı konuşuldu.

Başka bir konu da eski TFF üyesi Mustafa Hacıkerimoğlu’na teşekkür ediyorum ve yeni hayatlarında başarılar diliyorum.

Spor yasası kesinleşti ve yönetmelikleri hazırlanıyor. Biz İstanbul’da Divan başkanları toplantısında da konuştuk. Şu kanıya vardık ki spor yasası gerekliydi ama geçiş dönemi gerekliydi. Şimdi herkes beklemede.

Şimdi TFF harcama limitleri açıkladı. Şimdi harcama limiti TFF tarafından mı açıklanacak yeni yasaya göre şirketler mi açıklayacak. Bizim bile huku8kçu olarak kafamızın karıştığı yerde Allah yöneticilere yardımcı olsun.

Çok tartışılmadan konuşulmadan geçiş dönemi olmadan Spor yasası çıkarıldı. İnşallah çıkacak yönetmelikle bu iş halledilir.

Yeni TFF başkanı rezerv ligi hayata geçirileceğini belirtti. Umarım bunu yaparlar. Alt yapılar çok önemli oldu. Trabzon’da sporcu performans merkezi. Data oluşturulması gerekiyor. Trabzon bu açıdan şanslı.

Sayın başkanımızın alt yapıdaki çalkantılara son vermesini ve bilimsel çalışma yapacaklarla yoluna devam etmesini arzu ederiz.

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

Trabzonspor kulübü başarıyı yakalayacaksa sürdürülebilir bir başarı için tüm camia olarak yanyana olarak olacağını defalarca ifade etti.

Trabzonspor’un şampiyon olabilmesi için sadece bakan ve futbolcular ile olmayacağını. Camianın bir araya gelerek mümkün olduğunu her platformda çok açık olarak ifade etti.

Ekonomik, sportif ve idare olarak sıkıntılı bir kulüp gördük. Hayal satmanın doğru olmadığını söyledik. Başarı için camiamızın bize 3-4 sene sabır ve destek vermesini talep ederek göreve geldi. Çok şükür 2021-2022 yılının şampiyonu olarak bunun verdiği gururla karşınızdayım.

Bu başarıda en büyük pay sahibi Trabzonspor camiasıdır.

Birlikte hareket ettik, bütün sıkıntıları birlikte göğüsledik ve başarıya ulaştık. Bunu sürdürebilmek için buna daha fazla ihtiyacımız var. Her anlamda daha fazla sıkıntılı bir sürece gireceğiz. Önümüzde bir play-off maçı var. Geçtiğimiz anda gruplarda mücadele edeceğiz. Bu ekonomik anlamda bizim için çok anlam ifade ediyor. Gruplara kaldığımızda elde edeceğimiz gelir bir yıllık futbolcu maaşına denk geliyor.

Ekonomimiz dünyasında olası bir ekonomik durgunlıuk gündemde. Kulüp ekonomisinin daha dikkatli yönetmeliyiz. O yüzden Şampiyonlar liginde mücadele edeceğiz. Bunu yaparken ekonomik disiplinden vazgeçmeyeceğimizi de sizlere ifade etmek isterim.

3-4 aydır Trabzonspr’u hedefe alan söylemler sizlerin malumu. Bunlardan en dikkat çeken Trabzon merkezli futbol dünyası oluşturulmaya çalışılıyor sözü sin de dikkatinizden kaçmamıştır. Futbolu yönetenlerin futbol tarihini bilmek zorundadır.

Biz ülke futbolunun kıyısındaydık da şimdi merkezine girmeye çalışıyoruz gibi anladım.

Trabzon’da spor, Trabzonspor ile kaim değildir. Tarihe baktığımızda, 1. Dünya savaşının öncesine gittiğimizde. Trabzon’da İdman Yurdu futbol kulübünün kurulduğunu ve 1916 ‘da faaliyet gösterdiğini. Rus işgali nedeniyle devam edemediğini. Daha sonra kurulan futbol takımlarının Anadolu’ya öncelik yaptığını, Kurulan takımların ilk defa fikstür dahilinde maçlar yaptığını gerçeğini eğer gözardı edersek hata yaparız.

Türkiye idman cemiyeti ittifakının bir ayağı da Trabzon’dur. Avrupa futbol cemiyetine üye olunmuştur. Trabzon futbolu Cumhuriyet kurulduğundan beri 3 ayağından beri, Türk futbolunun tam merkezinde olan bir olgudur. Bunu farklı bir şekilde yorumlamanın bir izahı yoktur.

Futbolu yönetenler olarak çok büyük sorumluluğumuz var. Bu sorumluluğu gerçekleştirirken Türk futboluna hizmet eden kulüpleri göz ardı edersek hata yaparız.

Camiamız transfer beklentisi içerisinde. Daha önce belirlenen daha önce görüşülen isimlerle geçtiğimiz hafta imza attık. Hocamızın belirlediği iki isimle de görüşmelerimiz devam ediyor. Bu iki isimi de kampa yetiştireceğiz. 9 Temmuz tarihinde iki futbolcumuz da kampa dahil edilecek. Kamp sonrası hocamızın isteği olursa kadromuza katarız.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler