"Trabzonspor Suk'u alarak iyi bir transfer yaptı"

Portekizli gazeteci Suk'u anlattı

"Trabzonspor Suk'u alarak iyi bir transfer yaptı"
Trabzonspor'un kiralık olarak kadrosuna kattığı Hyun-jun Suk'un, oldukça etkili bir isim olduğu ortaya çıktı. Portekizli gazeteci Luis Rodrigues, Maritimo, Nacional ve Vitoria Setubal ile üç yıl bu ülkede top koşturan 25 yaşındaki  Hyun-ijun Suk'u anlattı.

Porto'nun Trabzonspor'a kiralık verdiği  Hyun-ijun Suk'tan gelecekte faydalanma planları yaptığını söyleyen Rodrigues şu bilgileri aktardı:

"Suk Porto'ya doğru zamanda gelmemenin ve hoca değişikliğinin sıkıntısını yaşadı. Ancak diğer kulüplerde, özellikle de Vitoria Setubal'da ne kadar kaliteli olduğunu gösterdi. Çok hareketli ve dinamik bir forvet. İlerde tek forvet oynadığı gibi, forvet arkası ikinci santrfor olarak da görev yapar. Hatta bu şekilde daha etkili olabilir. Uzun boyuyla hava toplarında hakimiyeti ve iyi kafa vuruşları var. Boyuna göre tekniği iyi bir futbolcu. Şutları çok güçlü, adeta bazuka gibi. Geçtiğimiz sezon Portekiz'de yılın golünü attı. Academica'ya karşı uzaklardan attığı bu gol, şutlarının ne kadar etkili olduğunu kanıtlamaya yeter. Bence Trabzonspor iyi bir transfer yaptı, buna şüphe yok. Şimdi alışma evresini atlatması gerekecek. Eğer hocası güvenir ve forma şansı verirse, Türkiye'de futbolseverler ilgi çekici bir forveti izleyecekler. Sakin yapısı ve saha dışında vukuatı bulunmayan bir isim olması da Trabzon'a kolay uyum sağlamasını kolaylaştıracaktır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler