"Trabzonspor Serie A'nın eski kahramanlarıyla şampiyonluğa"

Goal.com’un İtalyan edisyonu Trabzonspor'un şampiyonluk yarışında rakiplerine büyük fark atmasını sayfalarına taşıdı.

"Trabzonspor Serie A'nın eski kahramanlarıyla şampiyonluğa"

Trabzonspor’un ezici bir üstünlükle Süper Lig’de şampiyonluk yarışının içinde olması yabancı basının da ilgisini çekiyor. Goal.com’un İtalyan edisyonu ise, Serie A’dan gelen oyuncular üzerinden Trabzonspor’u inceledi.

Goal.com haberin başlığını; “Trabzonspor Türkiye şampiyonluğuna doğru… 40 yıl sonra eski Serie A kahramanlarıyla” diye verdi.

Francesco Schirru imzalı haberde yer alan diğer ilginç noktalar ise şöyle:

1984’ten sonra sonra şampiyonluğa hazırlanan Trabzonspor’un kadrosunda Serie A’dan tanıyacağımız; Gervinho, Cornelius, Hamsik, Denswil, Bruno Peres ve Vitor Hugo oynuyor. Şampiyonluk, Süper Lig 21/22 ile ilgili olarak Avcı, 28 rauntta 20 galibiyet topladı ve sadece bir yenilgi aldı. Eski Atalantalı Corneliu , attığı 12 golle takım arkadaşı Nwakaeme ve Serie A'nın eski isimleri Balotelli, Thiam, Pesic ve Okaka ile birlikte gol krallığı için mücadele ediyor.

Trabzonspor'da forma giyen Marek Hamsik gibi efsanin yanı sıra Gervinho’da orada. Ancak yılın geri kalanını kaçırmasına neden olan ciddi bir sakatlığın kurbanı. Victor Hugo, Denswil ve Bruno Peres de bordo-mavililer formasını giyiyor. Son seferden neredeyse kırk yıl sonra, şampiyonluk partisini şehre geri getirecek bir atom karışımı. Asla asla dememek gerek ama neredeyse bitti.

İlginç bir şekilde, İstanbul'un büyükleri Şampiyonlar Ligi dışında kalma riskiyle karşı karşıya.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler