Trabzonspor Konya'da tekledi! Konyaspor Trabzonspor maç özeti

Trabzonspor bugün deplasmanda Konyaspor karşısında sahadan 1 puanla ayrıldı

Trabzonspor Konya'da tekledi! Konyaspor Trabzonspor maç özeti

Süper Lig'in 22. haftasında Trabzonspor deplasmanda Atiker Konyaspor ile karşı karşıya geldi. Karşılaşma 1-1 sona erdi.


İlk yarısı golsüz sona eren karşılaşmada ikinci yarı 47. dakikada Rangelov frikikten topu ağlara gönderdi. Bordo mavililer bu gole 53. dakikada Rodallega ile karşılık verdi. Maçta başka gol olmadı ve 1-1 sona erdi.

Bu sonucun ardından Trabzonspor puanını 32, Konyaspor ise 29 yaptı
MAÇ DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN


Konyaspor Trabzonspor maçı saat kaçta hangi kanalda?
RODALLEGA'DAN İLK GOL

Trabzonspor'da Hugo Rodallega, Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında deplasmanda oynanan Konyaspor karşılaşmasında bordo mavili forma ile ilk golünü keydetti. Karşılaşmanın 53. dakikasında Olcay sağ kenardan çalımlarla ceza sahasına girdi. Pasını aktardı, topla buluşan Rodallega toğ ağlara gönderdi. Rodallega bu golle bordo mavili forma ile ilk golünü atmış oldu.

Maç öncesi;

Yanal'dan son uyarılar


Atiker Konyaspor karşısında bugün as oyuncuları Jan Durica ve Okay Yokuşlu’dan faydalamayacak olan Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, kadroda mecburi değişikliğe gitmeye hazırlanıyor. Deneyimli çalıştırıcının bu maçta savunmada Durica’nın yerine Mustafa Akbaş, orta sahada ise Okay’ın yerine Matus Bero’ya ilk 11’de görev vermesi bekleniyor. Konya yolculuğu öncesi oyuncularıyla konuşan Yanal’ın, “Sizden tek isteğim ikinci yarıdaki futbonuzu sürdürmeniz. Sizlere güveniyorum. Eminim Alanya karşısındaki şanssızlığı bu defa yaşamayacağız” dediği öğrenildi.

  Trabzonspor ile Atiker Konyaspor 32. randevuda

Trabzonspor ile Atiker Konyaspor, bugün Konya’da yapacakları maçla Süper Lig’de 32. kez karşılaşacak. İki takım arasında geride kalan 31 lig maçında Karadeniz temsilcisinin galibiyetlerde 16-9 üstünlüğü bulunuyor, 6 maçta ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı.

Trabzonspor, söz konusu maçlarda 44 kez rakip fileleri havalandırırken, kalesinde 33 gol gördü. Öte yandan, taraflar arasındaki en farklı galibiyeti 1991-1992 sezonunda Trabzonspor, sahasında 4-0’lık sonuçla elde etti.

Konya’daki maçlar

Trabzonspor, Konya’daki 15 maçın 6’sında galip geldi. Deplasmandaki 5 maçta sahadan beraberlikle ayrılan Karadeniz ekibi, 4 kez de yenildi. Bordo-mavili ekip, Konya deplasmanında son 3 sezonda 1 beraberlik, 2 mağlubiyet alırken, gol atamadı. Konya deplasmanından en son 2010-2011 sezonunda 2-1’lik galibiyetle dönen Trabzonspor, 2013-2014’te 0-0 berabere kaldığı rakibine, 2014-2015’te 1-0, 2015-2016’da da 2-0 mağlup oldu.

Bu sezon 4. maç

Trabzonspor ile Atiker Konyaspor, bu sezon 4. kez rakip olacak. İki takım arasında yapılan 3 maçta Trabzonspor 2 galibiyet alırken, bir müsabaka da beraberlikle sona erdi. Ligin ilk yarısında Hüseyin Avni Aker Stadı’nda oynanan maçı Trabzonspor 1-0 kazandı. Ziraat Türkiye Kupası H Grubu’nda eşleşen iki takım arasında Konya’da yapılan ilk karşılaşma 0-0 sonuçlanırken, ikinci maçta bordo-mavililer 1-0 galip geldi.

Üstünlük Yanal’da

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal ile Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, 16. kez karşı karşıya gelecekler. 15 maçta Yanal’ın, rakibi Kocaman’a karşı 1 farklı üstünlüğü bulunuyor. 5 maçta teknik direktör Ersun Yanal sahadan galibiyetle ayrılırken, 4 maçta ise Kocaman kazandı. 6 maçta ise iki teknik adam birbirine üstünlük kuramadı.

5 futbolcu sınırda

Trabzonspor’da Konyaspor maçı öncesi 5 futbolcu sarı kart ceza sınırında yer alıyor. Bordo-Mavililer’de 3’er sarı kartı bulunan Onur, Uğur, Aytaç, Rodallega ve N’Doye, bugün kart görmeleri durumunda Süper Lig’in 23. haftasında oynanacak Kardemir Karabükspor karşılaşmasında forma giyemeyecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler