Trabzonspor Hayri Gür'ü unutmadı

Trabzonspor'dan ölüm yıldönümünde Hayri Gür için anma mesajı yayınlandı.

Trabzonspor Hayri Gür'ü unutmadı

Trabzonspor Kulübü, 7 yıl önce vefat eden Hayri Gür için anma mesajı yayınladı.


Bordo mavili kulübün resmi internet sitesinden konuyla ilgili olarak yer alan mesajda, “Trabzon sporuna adını altın harflerle yazan değerli spor insanı Hayri Gür, yedi sene önce bugün aramızdan ayrıldı. 1912 yılında Limni'de doğan Hayri Gür, 1930'lu yılların sonunda Trabzon'a Beden Eğitimi öğretmeni olarak atandı. Trabzon İdmangücü'nde futbol oynayan, aynı zamanda atletizmle de ilgilenen Gür, Trabzon'da pek çok genci sporla tanıştırdı. 8 Nisan 2010'da 98 yaşında aramızdan ayrılan Hayri Gür, Trabzonspor'un ilk teknik kadrosunda da yer aldı. Bu değerli spor insanını saygı ve minnetle anıyoruz” ifadelerine yer verildi.


HAYRİ GÜR KİMDİR? 

Hayri Gür Trabzonspor'un ilk teknik direktörüdür. Gür, 2010 Nisan ayında 98 yaşındayken ölene dek, Trabzonspor'un en yaşlı divan kurulu üyesi unvanını taşıdı. Gür'ün hayatını kaybettiği hafta Trazonsporlular, Beşiktaş ile oynadığı maça kollarında siyah kurdele ile çıktı. Hayri Gür'ün kabri Trabzon merkeze bağlı Bahçecik Köyü Mezarlığı'ndadır. Ayrıca, Gür'ün eşi olan Hacer Gür; 25 Temmuz 2011'de vefat edene dek; Trabzonspor Divan Kurulu üyesi olarak kulübe hizmet etmiştir.









 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler