Trabzonspor fobisini yendi

Trabzonspor deplasmanda yenilmezlik serisini sürdürdü.

Trabzonspor fobisini yendi

Konyaspor ile 2-2 berabere kalarak deplasmanda oynadığı son altı maçı kaybetmeyen ve bu sezon Süper Lig'deki en uzun deplasman yenilmezlik serisini yaşayan Trabzonspor, dış sahada ligin ilk yarısına göre da daha başarılı bir performans ortaya koydu. Ligin ilk yarısında deplasmanda oynadığı 8 maçta 9 puan çıkarabilen ve dış sahada toplanan puan bakımından 9'uncu sırada yer alan Fırtına, ikinci yarıda yakaladığı çıkışla birlikte deplasman karnesini de düzeltti. İlk yarıda dış sahada oynadığı 8 maçta 2 galibiyet, 3'er beraberlik ve mağlubiyetle 9 puan toplayan bordomavililer, ikinci yarıda 8 maçta 3 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı, 13 puanı hanesine yazdırdı.

EVINDE SERT ESİYOR

Fırtına, Şenol Güneş Stadı'nda en iyi dönemini yaşıyor. 2016- 17'nin 19. haftasında 4-0 galip geldiği Gaziantep maçıyla yeni stadındaki ilk maçına çıkan bordo-mavililer, ilk sezonunda 1.33, geçen yıl 1.70 puan ortalaması elde etti. Fırtına, bu sezon ise evinde 16 müsabakada 11 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet alarak 35 puan topladı. Son 3 sezonda en iyi puan ortalamasını 2.18'le yakalayan bordo-mavililer, G.Saray'ın ardından iç sahada en iyi takım.

ORTALAMASI YÜKSEK

Karadeniz ekibi, sahasındaki 16 maçta rakip fileleri 37 kez havalandırırken, 2.31 gol ortalaması yakaladı. Trabzonspor, kalesinde de kolay kolay geçit vermezken 16 maçta 19 gol yiyerek 1.18 ortalama ile maçlarını oynadı..

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor