Trabzonspor Filip Novak imzayı attı

Trabzonspor'un yeni transferi Novak sözleşem imzaladı.

Trabzonspor Filip Novak imzayı attı

Haber61 / Spor Servisi - Trabzonspor’un yeni transferi Filip Novak Medical Park Stadyumundan düzenlenen törenle sözleşme imzaladı.



İmza törenine katılan yönetici Okan Alemdaroğlu, “Bildiğiniz gibi 2017-2018 sezonuna başlarken geniş ve alternatif bir kadromuz var. Bir arkadaşımızın ısrarla ayrılmak istemesi bizi arayışa itti. Yapılan transfer çalışmalarında Çek Novak ile yapılan görüşmelerde nihai sona ulaştık. Şuanda imza törenini yapıyoruz. İnşallah Novak bize uygun bir oyuncu olur ve uzun yıllar hizmet eder. Doğu bloku ülkelerinden gelen oyuncular bizde hep başarılı olmuştur. Ben kendisinden çok ümitliyim.” dedi.

Filip Novak törende yaptığı açıklamada “burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Takıma katkı yapmak için buradayım. İnşallah önümüzdeki yıllarda şampiyonlukta ve Avrupa kupalarında başarılı olmak için elimden geleni yapacağım” şeklinde konuştu.



Şehir hakkında çok bilgisi olmadığını söyleyen Novak “İlk önce şehir hakkında bir fikrim yok ama Celustka çok yakın bir arkadaşım. Taraftarla ilgili çok önemli şeyler ne kadar tutkulu olduklarını duydum.” dedi.

Novak mevkii ile iligli sorulan soru üzerine "Benim ana mevkiim sol bek. Kendimi ofansif bir oyuncu olarak görüyorum dolayısıyla hiç sorunum olmayacak.” ifadelerini kullandı.

Oyuncuya imza parası verilip verilmeyeceği yönündeki soruya Okan Alamdaroğluı, “imza parası yok. Bonservis bedeli ödendi. Kap’a açılan rakamlar gerçek rakamlardır.” dedi.

Trabzonspor’a gelirken Celustka ile görüştüğünmü söyleyen Novak, “Celukstka ile görüşmüştüm. Burada da 4 Slovak oyuncu var. Dillerimiz çok yakın. Bu benim için iyi bir şey. Benim uğurlu rakamım 7’dir. O nedenle 77 giyiyorum. Burada tanıdığım oyuncular var. Bende onlarla beraber oynayacağım ben onları tanıyacağım onlarda beni tanıyacaklar.” dedi.



Trabzonspor gelmesindeki en önemli neden sorulan Filip Novak “Trabzonspor’dan teklif geldiğinde daha önce oynadığım takımdan ayrılma fikrim vardı. Trabzonspor hep yukarılara oynayan bir takım. Avrupa kupaları için savaşan bir takım. Bunun benim için iyi olduğunu düşüyorum” dedi.
 
Trabzonspor’un başka transfer yapıp yapmayacağı ve hedefinin ne olduğu ile ilgili soru üzerine Yönetici Okan Almedaroğlu “Trabzonspor lider bir takımdır. Transfer bitmez. Hiçbir zaman eksik kalmaz. Biz 3 sene sonranın bile transferini yapıyoruz. Arayışlarımız sürüyor. Bu işin birde mali boyutu var. Buna göre transfer çalışması yapıyoruz. Hedefimiz şampiyonluk. Trabzonspor’un hedefi ne olmalı. Ben bu takımda top oynadım. Şimdi yöneticilik yapıyorsunuz. Ben hiç sahaya yenilenim diye çıkmadım. Trabzonspor’un hedefi her zaman şampiyonluktur. Gene elimizden geleni yapacağız. Uzun bir süreç bu aşağı yukarı 30 yıl oldu. Biz her zaman şampiyonluğa oynarız” şeklinde konuştu.

Kendisini takım oyuncusu olarak gördüğünü söyleyen Novak “Oynadığım ülkeden bir rekorum var. Ama ben takım oyuncusu olarak addediyorum kendimi. Tabi ki gol atmak isterim. Ama takıma faydalı olmak öncelikli görevim” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler