Trabzonspor; FB, TFF ve UEFA'yı CAS'ta yargılatacak!

Kasımda futbolda kıyamet kopacak

Trabzonspor; FB, TFF ve UEFA'yı CAS'ta yargılatacak!
Trabzon'un duayen gazetecisi ve Haber61 Yay. tarafından çıkarılan  "Şike şike tapeler,yalanlar gerçekler" kitabının yazarı İhsan Öksüz, kasım ayında futbolda kıyametin kopacağını söyledi. 

İlkhaber Gazetesindeki köşesinde şike konusunu ele alan Öksüz, " Kıyamete hazır olun!" başlıklı yazısında Trabzonspor'un, Fenerbahçe, TFF ve UEFA'yı CAS'ta yargılatacağını yazdı.

İşte o yazı;

Dünyanın son yıllardaki en büyük şike ve teşvik skandalının artık artık ucu görünmeye başladı! 3 Temmuz 2011 tarihinde patlak veren kısaca "ŞİKE DAVASI" denilen uzun süreç, Kasım ayında muhtemelen yeni bir ivme kazanacak. Ve Trabzonspor, Türk Mahkemeleri'nin Yargıtay'ın, UEFA'nın, UEFA Tahkim Kurulu'nun, CAS'ın ve en nihayetinde İsviçre Ulusal Mahkemesi'nin "Şike" dediği olayda Fenerbahçe, Türkiye Futbol Federasyonu ile UEFA'yı yargılatacak! Çünkü Trabzonpor'un CAS'tan istediği duruşmalı dava kabul edildi! Duruşmada, Trabzonspor ayrı masada, Fenerbahçe, TFF ve UEFA yetkilileri ise aynı masalarda olacaklar!

Trabzonpor'un gerekçesi açık: Tüm karar aşamalarında "Şike var!" denilen davada, Türkiye Futbol Federasyonu ile UEFA neden son adımları atmadılar?  Kısaca Trabzonspor diyor ki: "Şikenin varlığı tüm aşamalarda tescil edildiğine göre neden bunun gerekleri yerine getirilmiyor? Türkiye Futbol Federasyonu hangi saikla "Şike yapmış bir kulübün gasp ettiği kupayı müzesinde tutmasına göz yumuyor?" UEFA, tüm aşamalarda "şike var" dediği ve bu nedenle Şampiyonlar Ligi'ne Trabzonspor'u gönderdiği halde Trabzonspor'un Şampiyonluk Kupası'nın bu kulübe iadesini neden talep etmiyor?" 

Elbette iş bununla bitmiyor. Trabzonpor ayrıca o süreçte şampiyonluk kupasının yanı sıra uğradığı zararın tanzimini de istiyor ve bu rakam da hayli yüksek! "Temiz Futbol" adına Trabzonspor önümüzdeki Kasım ayında İsviçre'de Uluslararası Spor Mahkemesi CAS önünde istediği duruşmalı davada 3 kurumla yüzleşecek! Trabzonpor açısından dava için tüm hazırlıklar tamamlandı. Hukukçular, davadan Trabzonspor lehine karar çıkmasının büyük olasılık olduğunu, ancak bunun gerçekleşmemesi halinde artık FIFA yolunun açılacağını ifade ediyorlar. 

Kısaca Kasım ayında Türk Futbolu'nda yer yerinden oynayabilir! Adalet yerini bulabilir! Hiçbir kurum, bir kimse artık böyle pisliklere bulaşmaya cesaret edemez. Ve o tarih de milat olur! Bekleyeceğiz...

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor