Trabzonspor eski Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu acı reçeteyi yazdı: Kriz yönetimi

Trabzonspor’un eski Asbaşkanlarından Hayrettin Hacısalihoğlu, Muharrem Usta yönetiminin olağanüstü kongre kararı almasını Haber61’e yorumladı.

Trabzonspor eski Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu acı reçeteyi yazdı: Kriz yönetimi

Haber61 / Özel / Tuncay Lakot - Selay Saykal (Kaynak belirtilmeden kullanılamaz) 

Trabzonspor’da Muharrem Usta yönetiminin Nisan ayının ilk haftasında Olağanüstü kongre kararı alması spor camiasına bomba gibi düştü. Ersun Yanal ile yollarını ayırdıktan sona Rıza Çalımbay ile ligde toparlanma süreci yaşamak isteyen bordo mavili ekip, üst üste alınan başarısız sonuçlar yüzünden hayal kırıklığı yaşattı. Kulübün içinde olduğu ekonomik darboğazla birlikte hem saha cezaları, hem para cezaları, hem de UEFA’dan gelen transfer yasağı karşısında kamuoyunun tepkisinin artması, Muharrem Usta ve yönetimini kongre kararı almak zorunda bıraktı.


Kulübün içinde olduğu durumu ve Muharrem Usta yönetiminin Olağanüstü kongre kararını değerlendiren Trabzonspor’un eski Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, çözüm olarak kriz yönetimini önerdi.

OLAĞANÜSTÜ KONGRE DOĞRU KARAR

Kulüp ve derneklerde istikrarla birlikte devamlılığın önemli olduğunu belirten Hayrettin Hacısalihoğlu, “İstikrar ve devamlılığı başarılar, iyi gidişlerde aramak lazım. Yanlışta istikrar felaket getirir. Şu anda Trabzonspor gerek sportif konularda, gerek ekonomik konularda, gerek sosyal konularda her konuda bir çöküntü yaşıyor. Bu konuda öyle bir durumda ısrar etmek, devam için gayret göstermek kulübe zarar verir. Kongre kararı alınmasının kulübün hayrına olduğunu düşünüyorum” dedi.

SORUNLARI ÇÖZECEK İSİMLER GÖREVE GELMELİ

Olağanüstü kongreyle, kulübün gördüğü hasarı düzeltmek için çalışacak bir yönetimin seçilmesinin şart olduğunun altını çizen Hacısalihoğlu, “Kulübün içinde olduğu problemlere çözüm getirecek bir yönetim yapılanmasının göreve gelmesi gerekir. Doğru işler yapacak, kulübün hayrına çalışacak, camiayı mutlu edecek ve yapılan tüm çalışmaları kamuoyuyla paylaşacak bir yönetim modeli, Trabzonspor’un eski başarılı günlerini yakalamasında faydalı olacaktır” şeklinde belirtti.

ÇÖZÜM YOLU: KRİZ YÖNETİMİ

Hacısalihoğlu, Olağanüstü kongrede seçilecek yönetimin görev süresini 8 ay olduğunu hatırlatarak bu sürecin iyi değerlendirilmesi gerektiği konusunda uyardı. “Kriz yönetimini ortaya atan ilk kişilerden biri de benim. Bu kongrede göreve gelecek yönetim kısa süre görev yapacak. Trabzonspor artık yasal olmayan seçimlerden ve davranışlardan imtina etmesi gerektiği için Aralık ayında yeniden kongre olmak zorunda” sözleriyle devam eden Hacısalihoğlu, “Kriz yönetimi olarak tabir ettiğimiz türde bir yönetim bu kongrede görev alırsa, kulübe zarar veren her şeyin önü kesilmeli. Kulübün, tüzükte yapılacak tadilatla bugünün dertlerine derman olacak bir işleyişe kavuşması gerek. Ekonomik konularda Trabzonspor’un borçlarının yapılandırılması, yeni borçlanmalara imkân tanımayan, yeni borçlanmaları izne tabi olacak bir düzenleme getirilmeli. Sportif alanda transfer hovardalığında vazgeçecek, kulübün bütçesine, ihtiyaçlarına, imkânlarına, politikasına, misyonuna uygun bir takım kurgusu içinde transferlerini ona uygun yürütmesi şart.  Camianın toparlanması, birlikteliği, huzuru, barışı sağlayacak çalışmalar yapılması kaçınılmaz. Bütün bunları ancak kriz yönetimi yapar. Seçim kaygısı olmadan acı reçete dediğimiz o acı reçeteyi uygulayacak. Aralık ayında görevi gönül rahatlığı içerisinde bundan sonra da bunları uygulayacak kişilere bırakarak ayrılması gerekir. Bunu ancak bir kriz yönetimi yapar. Bugünkü ihtiyaç budur. Yoksa normal bir işleyişle bunu arzu etmeyiz” sözleriyle sonlandırdı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor