Trabzonspor düelloda kaybetti! Trabzonspor Beşiktaş maç özeti

Trabzonspor Beşiktaş'a yenildi

Trabzonspor düelloda kaybetti! Trabzonspor Beşiktaş maç özeti

Spor Toto Süper Lig’in 27. Haftasında bu akşam Trabzonspor Beşiktaş ile karşı karşıya geldi. Müthiş maç 4-3 Beşiktaş'ın üstünlüğü ile sona erdi.

Müthiş bir futbola sahne olan karşılaşmada büyük bir heyecan yaşandı. Karşılaşmada Trabzonspor'un gollerini Okay, Castillo ve Rodallega atarken Beşiktaş'ın golleri Cenk, Talisca, Aboubakar ve Atiba'dan geldi.

Bu sonucun ardından Trabzonspor 44 puanla 5. sırada kalırken Beşiktaş ise puanını 61'e yükselterek liderliğini sürdürdü. Trabzonspor gelecek hafta deplasmanda Antalyaspor ile karşılaşacak.

MAÇTAN DAKİKALAR İÇİN TIKLAYIN

İŞTE 11’LER

TRABZONSPOR: Onur, Mas, Durica, Uğur, Pereira, Okay, Onazi, Olcay, Yusuf, Castillo, Rodallega.

BEŞİKTAŞ:  Fabri, Adriano, Tosic, Marcelo, Gökhan, Atiba, Oğuzhan, Babel, Talisca, Quaresma, Cenk.
Trabzonspor beşiktaş maç özeti
Trabzonspor Beşiktaş maç özeti
MAÇ ÖNCESİ
Trabzonspor ve Beşiktaş bugüne kadar 123 kez karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmalarda 42 kez Trabzonspor, 51 kez Beşiktaş sahadan galibiyetle ayrıldı. 30 karşılaşma beraberlikle sonuçlandı. Trabzon’da oynanan 47 karşılaşmada ise 24 kez Trabzonspor, 13 kez Beşiktaş galip geldi. 10 karşılaşma beraberlikle sonuçlandı.

İki takım en son 5.11.2016 tarihinde İstanbul’da karşılaşırken mücadeleyi Beşiktaş 2-1 kazandı. Trabzonspor son maçında deplasmanda Rizespor’u 1-0 mağlup ederken Beşiktaş evinde Gençlerbirliği’ni 3-0 mağlup etti.

ALİ PALABIYIK’IN KARNESİ

Karşılaşmanın hakemi Ali Palabıyık bu güne kadar Trabzonspor’un 11 karşılaşmasında görev yaptı. Bordo mavililer bu maçlarda 4 galibiyet 2 Beraberlik ve 5 mağlubiyet elde etti. Palabıyık bu maçlarda bordo mavili oyunculara 11 kırmızı kart çıkarırken rakip takım oyuncularına 3 kırmızı kart gösterdi. Palabıyık Trabzonspor’un evinde oynadığı 4 karşılaşmada görev yaptı. Bordo mavililer bu maçlarda 1 galibiyet, 1 beraberlik, 2 mağlubiyet elde etti. Palayıbık Trabzon’da oynanan maçlarda Trabzonsporlu oyunculara 3 kırmızı kart çıkarırken rakip takım oyuncularına kırmızı kart göstermedi.

Ali Palabıyık Beşiktaş’ın ise bu güne kadar 9 karşılaşmasında görev yaptı. Beşiktaş Bu maçlarda 3 galibiyet, 3 beraberlik, 3 mağlubiyet elde etti.  Bu maçlarda Beşiktaşlı oyuncular 2 kırmızı kart görürken rakip takım oyuncuları 1 kırmızı kart gördü. Palabıyık Beşiktaş’ın deplasmanda oynadığı 5 karşılaşmada görev yaptı. Beşiktaş bu maçlarda 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet elde etti. Deplasmanda oynanan maçlarda Beşiktaşlı oyuncular Ali Palabıyık’tan kırmızı kart6 görmezken rakip takım oyuncuları 1 kırmızı kart gördü.

EN GOLCÜ OYUNCULAR

Karşılaşma öncesinde Trabzonspor'un en golcü ismi 5 golle Dame N’Doye olurken onu 4’er golle Uğur Demirok ve Yusuf Erdoğan izledi. Beşiktaş’ın en golcü ismi 16 golle Cenk Tosun olurken onu 8 golle Talisca ve Aboubakar izledi.

İki takım, Süper Lig'de 87 kez karşılaştı: Galibiyet sayılarında Beşiktaş'ın 34'e 32'lik üstünlüğü var (21B).

Beşiktaş, Trabzonspor'la oynadığı son 10 lig maçının sadece birini kaybetti (5G 4B); son yedi maçın da beşini kazandı (1B 1M).

Trabzonspor, Beşiktaş'la evinde oynadığı 43 lig maçının 20'sini kazandı (10B 13M).

Trabzonspor, 21 Nisan 2012'den bu yana evinde Beşiktaş'ı yenemiyor (2B 2M).

Hugo Rodallega'nın Süper Lig kariyerinde en fazla gol attığı iki takımdan birisi Beşiktaş (üç maçta üç gol; Kayserispor'la eşit).

Cenk Tosun, Trabzonspor'a karşı son beş lig maçında beş gol attı.

Ricardo Quaresma, Trabzonspor'a karşı sekiz resmi maçta üç gol attı.

Şenol Güneş, Süper Lig kariyerinde Trabzonspor'la oynadığı 14 lig maçının sadece üçünü kazanabildi (7B 4M), ki bu galibiyetlerin ikisini Beşiktaş'ın başındayken yaşadı.

Ersun Yanal, 6 Ağustos 2006'dan bu yana ligde Beşiktaş'ı yenemiyor (Manisaspor'un başındayken 1-0; o maçtan bu yana 5B 7M). Yanal'ın Süper Lig'de Beşiktaş karnesi de 27 maçta üç galibiyet, sekiz beraberlik ve 16 mağlubiyet.

Trabzonspor, 2017 yılında hiç yenilmedi ve 10 maçlık yenilmezlik serisiyle Süper Lig'deki mevcut en uzun seriye sahip (8G 2B). Bu, Şubat-Eylül 2011 arasındaki 16 maçlık seriden bu yana Trabzonspor'un en iyi performansı, ki o dönemde de takımın başında Şenol Güneş vardı.

Trabzonspor yeni stadı Medical Park Arena'da kalesinde gol görmedi (3G 1B).

Beşiktaş, ligde altı maçtır yenilmiyor (4G 2B) ve bu maçların dördünde gol yemedi.

Hugo Rodallega, son 14 lig maçında bir gol kaydedebildi. Kolombiyalı oyuncu Süper Lig kariyerindeki ilk 44 maçta 23 gol atmıştı.

Süper Lig'de bu sezon ceza sahası dışından en fazla gol atan oyuncu Anderson Talisca (5). 2014/15 sezonundaki Mehmet Ekici'den (7) bu yana hiçbir oyuncu da bu sayının üzerine çıkamadı.

Onur Kıvrak, bu sezon Süper Lig'de 13 maçta kalesini gole kapadı: Ligdeki en yüksek sayı bu.

Rodallega (77) ve Cenk Tosun (75; Edin Visca ile birlikte) bu sezon ligde en fazla şut çeken ilk iki isim. Ancak Cenk yaklaşık dört şutundan birinde gol bulurken (%26,7), Rodallega yaklaşık 12 şutunda bir skoru değiştirebiliyor (%8,2).

Trabzonspor ligin en fazla ikili mücadele kazanan takımı (1682, maç başına 64,7). Beşiktaş ise ligin en az ikili mücadele kazanan takımı (1298, maç başına 49,9).

Beşiktaş ligde topa en fazla sahip olan (%62,2) ve en yüksek pas isabetiyle oynayan takım (%84,8). Trabzonspor ise topa sahip olma oranında altıncı (%51,2), pas isabetinde ise yedinci (%77).

Beşiktaş ligin en fazla kafa golü atan takımı (13). Diğer yandan, ligde sadece Gençlerbirliği (2), Trabzonspor'dan daha az kafa golü attı (3; Konyaspor ile eşit).

Beşiktaş, Süper Lig'de akan oyunda ceza sahası dışından en fazla gol atan takım (7); Trabzonspor ise akan oyunda ceza sahası dışından sadece bir gol buldu (Bursaspor ve Kasımpaşa ile birlikte ligdeki en düşük sayı).

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzonspor