Trabzonspor'dan üyelik açıklaması

Trabzonspor üye kayıtları ile ilgili açıklama yaptı.

Trabzonspor'dan üyelik açıklaması

Haber61 - Spor Servisi - Trabzonspor'dan üyelik başvuruları ile ilgili olarak açıklama yapıldı.

Bordo mavili kulüpten yapılan açıklamada "Bugünden itibaren kulübümüze üyelikler tüzüğümüzün ilgili maddelerine göre (11, 12, 13) yapılacaktır. Buna göre üye olmak isteyenler üye formunu eksiksiz doldurarak Divan Başkanlık Kurulu’na teslim edeceklerdir. Ardından Divan Başkanlık Kurulu tarafından Sicil Kurulu’na sevkedilen başvuru, gerekli araştırma yapıldıktan sonra Yönetim Kurulumuzun onayına sunulacaktır. Saygılarımızla…" ifadelerine yer verildi.

Trabzonspor tüzüğüne göre ilgili maddelerdeki üyelik şartları şu şekilde oluşuyor:

ÜYELİK BAŞVURUSU

MADDE 11

a Medeni haklarını kullanma ehliyeti olan on sekiz yaşını tamamlamış ve ilgili yasalara göre üyeliğe engel hali bulunmayan gerçek kişiler,

1. Yönetim Kurulunca hazırlanıp basılan ya da elektronik ortamda sunulan üye formunu doğru ve eksiksiz doldurarak bizzat, posta veya elektronik imzayı içerecek şekilde Divan Başkanlık Kuruluna teslim etmek,

2. Nüfus cüzdanı örneği, adli sicil kaydı, yakın zaman içerisinde çekilmiş bulunan yeteri kadar fotoğrafını ve Yönetim veya Sicil kurullarınca istenmesi kararla uygun görülen ek belgeleri ibraz etmek,

3. Giriş ve yıllık aidatını taahhüt etmek ve peşin olarak ödemek,

4. Yükümlülüklerini yerine getirmiş bulunan en az beş yıllık ve iki asıl üyenin, kendisini tanıtıcı ve üyeliğe önerici onayını almak,

b Tüzel kişiler,

1. Yetkili organlarından karar almak,

2. Tüzük, senet, ana sözleşme gibi kuruluşla ilgili ve Faaliyet Belgesi gibi işlerliği ile ilgili belgeler sunmak,

3. Yönetim Kurulunca hazırlanıp basılan ya da elektronik ortamda sunulan üye formunu doğru ve eksiksiz doldurmak,

4. Giriş ve yıllık aidatını taahhüt etmek ve peşin olarak ödemek,

5. Kulübün yetkili kurullarından birinin tanıtıcı ve üyeliğe önerici onayını almak, koşulu ile üyelik başvurusunda bulunabilirler. Kulübe üyelik başvurusunda bulunan yabancı uyruklu gerçek kişilerin, sayılan koşullardan başkaca Türkiye’de yerleşme hakkına da sahip olması gerekir.

BAŞVURU ZAMANI

MADDE 12

Kulüp üyesi olmak için her takvim yılının bir ocak ile otuz eylül tarihleri arasında başvuru yapılır.

BAŞVURU ÜZERİNE YAPILACAK İŞLEMLER

MADDE 13

a Divan Başkanlık Kurulu başvuruda bulunan aday üyenin doldurulmuş üye formunu üye başvuru defterine kayıt eder ve beş gün içerisinde tüm belgeleri Sicil Kuruluna sevk eder. Aday üyeleri kimlik bilgileri ile birlikte Kulübün uygun yer ve elektronik ortamlarında ilan eder.

b Sicil Kurulu sevk edilen adaylar hakkında gerekli araştırmayı yapıp varsa itirazları değerlendirir, görüşünü belirleyerek değerlendirme sonucunu başvuru tarihinden itibaren engeç yirmi gün içinde yazılı olarak Yönetim Kuruluna bildirir.

c Yönetim Kurulu Sicil Kurulunun değerlendirme sonuçlarını dikkate alarak başvuru tarihinden itibaren en geç otuz gün içerisinde üyeliğe kabul veya ret konusunda bir karar verir.

d Üyeliğin başlangıç tarihi, Yönetim Kurulunun karar tarihidir.

e Yönetim kurulu kararı her iki halde de aday üyeye yazı ile bildirilir. Kabul halinde yazı ekinde kulüp tüzüğünün yer alması zorunludur. Üyelik isteği reddedilmiş ise peşin alınan tüm ödentiler derhal geri verilir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler