Trabzonspor'dan KAP'a UEFA bildirimi

Trabzonspor, Kamu Aydınlatma Platformu'na (KAP) UEFA ile ilgili bildirim verdi.

Trabzonspor'dan KAP'a UEFA bildirimi

Haber61 / Spor Servisi

Trabzonspor raporları UEFA'ya sundu. 


Trabzonspor'dan yapılan açıklamada, "Şirketimiz ile UEFA arasında 20 Mayıs 2016 tarihinde imzalanan uzlaşma anlaşması kapsamında, 2016/17 sezonuna ilişkin olarak şirketimize ait tüm raporlar, UEFA'nın ilgili kurullarına sunulmuştur. UEFA'nın yapmış olduğu değerlendirmeler neticesinde, şirketimizin iş bu uzlaşma sözleşmesi ile daha önce kabul etmiş olduğu sportif sınırlamaların ve diğer şartların aynı şekilde devam etmesine karar verilmiştir." ifadelerine yer verildi. 

Trabzonspor, 2016 yılında UEFA ile denk bütçe anlaşması yapmıştı. UEFA ile yapılan yapılandırma anlaşması Trabzonspor'a bazı kısıtlamalar getirmişti.

2016-2019 dönemini kapsayan anlaşmada; 2016, 2017 ve 2018 raporlama dönemlerinin sonunda başa-baş hesap kriterlerine uyulacağı taahhüt edilmişti.

Yine söz konusu anlaşmada, 2016 sezonu için en fazla 20 milyon Euro ve 2017'de tamamlanacak sezon için en çok 10 Milyon Euroluk başa baş açığı rapor edileceği kabul edilmişti. 

3 sezonun sonundaki rakamlarla başa-baş kuralına uyulması halinde 2018-2019 sezonundan itibaren Trabzonspor'a getirilen sınırlama kaldırılacak. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor