Trabzonspor'dan gitti dip yaptı!

Trabzonspor'un eski forveti Henrique takımsız kaldı

Trabzonspor'dan gitti dip yaptı!
Trabzonspor'un 2 sezon önce yollarını ayırdığı Paulo Henrique kariyerinin en kötü günlerini yaşıyor.

2011-12 sezonunun başında 3 Milyon 750 Bin Euro'ya transfer edilerek kadroya katılan Henrique bir türlü istenilen verimi gösterememesi üzerine 2014-15 sezonu başlamadan Çin kulübü Shenshua'ya gönderilmişti. Ancak burada da aradığını bulamayan Brezilyalı golcü bir sezon sonra yine Çin kulübü olan Liaoning FC'ye kiralık olarak transfer oldu. Sezon sonunda kulübüne geri dönen Henrique bu sezonun sonunda ise serbest kaldı.

Bu süreç içerisinde Henrique kariyerinin en kötü günlerini yaşadı. Bordo mavili ekipteyken piyasa değeri 3 Milyon Euro olan golcü, Çin'e gittikten sonra tam anlamıyla çöküş yaşadı. Burada kaldığı 2 yıl içerisinde iki kulüpte toplam 38 maça çıktı ve 16 gol 4 asist kaydetti. Bu performansına rağmen futboluyla eleştirilen ismin piyasa değeri 1 Milyon 500 Bin Euro'ya kadar düştü. Bu süreçte sakatlık da yaşayarak 1 ay sahalardan uzak kalması performansını düşüren nedenlerden biri oldu.

27 yaşındaki Henrique Trabzonspor'da oynadığı dönemde ise çıktığı 118 maçta 29 gol kaydedip 23 de asist yapmıştı.

Haber61 Spor Servisi / Doğan Alayoğlu
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor