Trabzonspor'dan flaş açıklama: 435 günde 450 milyon TL ödeme gerçekleştirdik!

Trabzonspor'da Finanstan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ertuğrul Doğan açıklamalarda bulundu

Trabzonspor'dan flaş açıklama: 435 günde 450 milyon TL ödeme gerçekleştirdik!

Trabzonspor Finanstan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ertuğrul Doğan, göreve geldikleri süreden bugüne kadar geçen 14 aylık sürede doğrudan temlik hesaplarına giden 210 milyon TL haricinde 450 milyon TL'lik ödeme gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Doğan şu açıklamaları yaptı:

"Hayat görüşümüz, yaşam biçimimiz ve en büyük tutkumuz Trabzonsporumuzun tarihinde yaşamadığı kadar zor bir süreçte, "Hep birlikte başaracağız!" diyerek Nisan 2018'de göreve talip olduk. Karanlığın ve karamsarlığın tüm camiamızı esir aldığı, huzursuzluk ve mutsuzluğun normal karşılandığı günlerde "Özlenen Trabzonspor" için gece gündüz çalıştık. Başkanımız Ahmet Ağaoğlu ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz ile Teknik Direktörümüz Ünal Karaman ve yardımcılarının yanı sıra tüm futbolcularımızın büyük bir içtenlikle dâhil olduğu "kurtuluş mücadelesi" sonrasında bugün artık geleceğe daha umutla bakıyor, mutluluğa kendimizi daha yakın hissediyoruz.

Bundan tam 14 ay önce; transfer yasağı almış, stadyum, forma - şort vb. tüm reklam alanları satılmış, gelecek beş yıl dâhil tüm yayın gelirleri temlik edilmiş, tüm sponsorlukları harcanmış, FIFA ve CAS'ta 4 Milyon 241 bin Euro'luk, TFF ve UÇK'da 3 milyon Euro + 10 milyon 700 bin TL'lik, ihtarlardan 5 milyon 600 bin Euro'luk borcu olan, Spor Toto Süper Lig'de mücadele edebilmek için lisans ve tescil alamayan, 53 milyon TL'lik 58 tane icra davasıyla mücadele eden ve toplamda 892 milyon TL borç ile devraldığımız Trabzonsporumuz için;

77 milyon TL'lik futbolcu satış geliri,

35 milyon TL'lik sermaye artışı geliri,

30 milyon TL'lik temlik dışı yayın geliri,

24 milyon TL'lik TS Club geliri (102.606 forma ile rekor satış),

23 milyon TL'lik yönetici katkısı,

20 milyon TL'lik loca - sponsorluk geliri,

7 milyon TL'lik TFF - Kulüpler Birliği kaynak kullanımı ve 5 Milyon TL'lik bağış geliri olmak üzere toplamda 221 Milyon TL'lik yeni gelirler sağladık."

Trabzonspor camiasının bir araya geldiğinde en karanlık tabloyu bile dağıtabileceğine dikkat çeken Ertuğrul Doğan sözlerine şöyle devam etti:

"Yüksek bonservis bedeli ve maaşla transfer edilen futbolcuların, yüksek tazminatla ya da tek taraflı fesihlerle gönderilen teknik direktörlerin, yüksek ücretler taahhüt edilerek anlaşma yapılan menajerlerin kulübümüzde yarattığı ekonomik anormallik herkesin malumuydu. Bu tabloyu düzeltebilmek ve mevcut futbolcu kadromuzun huzurla saha içinde mücadelesini sürdürebilmesi için 226 Milyon TL'lik banka kredisi kullandık. Bu süreçte ne yazık ki 305 Milyon TL'lik kur farkı ve faiz gideriyle karşı karşıya kaldık. Bu anlamda; Trabzonspor camiasının gücünü harekete geçirerek, Bordo - Mavi renklere tutkuyla bağlı olan her Trabzonsporlunun bu mücadelenin içinde yer almasını sağlayarak 14 aylık süreçte kulübümüz tarihinde bir rekora imza atarak 450 Milyon TL'lik ödeme gerçekleştirdik! Halihazırda kulübümüzün ekonomik olarak belirli bir düzeyde ve düzende olması için büyük bir çaba sarf ediyor, gece-gündüz demeden üretiyor ve kulübümüzün geleceği için canı gönülden çalışıyoruz. Bu doğrultuda geleceğe dönük taşınır-taşınmaz yatırımları kulübümüze kazandırmak için uğraşıyor, yeni sponsorluklar, yeni reklam görüşmeleri ve yeni gelir kaynakları için yoğun mesai harcıyoruz."

"Hiç şüpheniz olmasın... Bizler inanıyoruz ki; Trabzonspor camiası yanyana durduğu, birbirine güç verdiği ve doğruluk için mücadele ettiği sürece üstesinden gelemeyeceği hiçbir zorluk, yenemeyeceği hiçbir karanlık, aşamayacağı hiçbir güçlük yoktur!" diyen Doğan, şöyle devam etti:

"Geçtiğimiz yıl tarafl-tarafsız herkesin gönlüne taht kuran Trabzonsporumuzun, 2019 yılında da bir yıldız gibi parlayacağına ve herkesin bizi heyecanla takip edeceğine inanıyoruz. Belirli bir felsefe dâhilinde izlediğimiz, beğendiğimiz ve kulübümüze kazandırdığımız futbolcu arkadaşlarımız, mevcut futbolcularımızla birleştiğinde Trabzonsporumuz özlenen günlerini yeniden yaşayacak, beklenen başarıları tekrarlayacaktır. Bu süreçte gerek Başkanımız Ahmet Ağaoğlu, gerek yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımız, gerekse Teknik Direktörümüz Ünal Karaman ve futbolcularımızın tek gayesi siz değerli taraftarlarımızı mutlu etmek olmuştur. Bizi hiçbir şart ve koşulda yalnız bırakmayan taraftarlarımızın bu sezon da en büyük destekçimiz olacağından eminiz. Göreve gelirken bir söz verdik ve bunu yapacağız. Hep birlikte başaracağız!"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler