Trabzonspor'daki sakatlıklarla ilgili flaş açıklamalar

Trabzonspor'un sağlık kurulu eski başkanı Osman Aynacı bordo mavili ekipte yaşanan sakatlıklarla alakalı çok önemli açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor'daki sakatlıklarla ilgili flaş açıklamalar

Haber61 Spor Servisi - Tuncay Lakot

Trabzonspor eski sağlık kurulu başkanı Prof.Dr. Osman Aynacı bordo mavili kulüpte yaşanan sakatlıklara dair açıklamalarda bulundu. Abdülkadir Ömür, Yusuf Sarı ve Ekuban’ın sakatlıklarıyla ilgili önemli konuşan Aynacı’nın açıklamalar yaptı. Daha önceki sakatlık durumlarında kendisine haber verildiğini belirten Aynacı, Yusuf Sarı ve Abdulkadir Ömür'ün sakatlıklarında kendisine haber verilmediğini belirtip, konuyu yönetim kurulu toplantısında dile getireceğini belirtti.

Aynacı "Şuanda yönetimde değilim ama her dönemde ortopedi profesörü olarak, üniversite hastanesinde çalışan biri olarak, her günümün birkaç saati Trabzonspor’a hizmetle geçiyor. Bedelsiz şekilde ve gönüllü olarak. Ben basketbol takımında da çalıştım, 1461 Trabzon'da başkanlık yaptım, sağlık kurulu başkanlığı yaptım.  Burada bir takım aksaklılar var. Sakatlıklar noktasında. Bunları yönetime kurulu toplantısına katılarak bazı sıkıntıları orada dile getireceğim." dedi.

Abdulkadir'in sakatlık sürecini de özetleyen Aynacı çarpıcı açıklamalarda bulunarak "Abdülkadir en değerli oyuncularımızdan biri. Ben onun geçen yıl, gelişimiyle ilgili, sakatlıklarıyla, performansının had safhaya çıkmasından sonra düşüş yaşamasıyla ilgili yaptırmadığımız tetkik kalmadı ve bir sonuca ulaşamadık. Bu oyuncunun zayıf olmasından ve fiziksel yapısından kaynaklanıyor. Oynadıkça gelişebilecek bir oyuncu ve bu sezon çok iyi bir şekilde başladı. 
Bu sene bir sakatlık geçirdi. Burada olmama rağmen bana bu olayı geç aksettirdiler. En az 1 hafta 10 günlük bir süreç.  Mesela geçen Cuma günü akşamı beni aradılar, oyuncular kulüpteyse gelip hemen bakayım dedim.  Yok deyince bir gün sonraki antrenmana gittim. Yusuf ve Abdülkadir’i değerlendirdim ve ikisinde dış menisküs olduğunu ve mutlak ameliyat olmaları gerektiğini söyledim. İki oyuncuya da durumu aktardım. Pazartesi gelin, hazırlayayım ameliyata ve salı günü ameliyatınızı yapayım ve 3-4 hafta içerisinde antrenmana başlarsınız. 1-1,5 ay sonra da sahalara dönersiniz diye bilgi verdim. Ben yıllarımı spor hekimliğine verdim. " dedi.

Ekuban'ın durumuyla alakalı 2-3 ay sonra sahalara döner ifadesini kullanan Aynacı "Ekuban'ın talihsiz bir sakatlığı oldu. Bize geldi. 5 parmağının o bölgede bir kırığı var. Basit bir ameliyatla beraber düzeltilecek bir şey ama nereden bakarsanız 2-3 ayı bulur diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Yusuf  Sarı ve Abdulkadir ile de iyi haberler vermeyen Aynacı "Yusuf’un yırtık olan menisküsü sadece temizlendiği için 3-4 hafta içerisinde antrenmanlara başlar,  maksimum 1.5 ay içinde döner diye düşünüyorum. Abdülkadir ile ilgili ise bir kısmının alınması geri kalan kısmına dikiş atılması şeklinde bir yöntem uygulandı. Menisküsün kaynama sürecine bağlı göre bu süreç 4-6 ayı bulabilir. Bunu ben çok üzülerek söylüyorum." şeklinde.

Haber verilmediği için kırgınım

Ben sağlık kurulu başkanı değilim ama zamanımın çoğunu Trabzonspor'a hizmet ederek geçirdim diyerek kendisine haber verilmediğinden dolayı kırgın olduğunu belirten Osman Aynacı "Çoğu insan beni sağlık kurulu başkanı olarak biliyor ama Ben hiçbir yere aday olmuş biri değilim. Bu yeni gelen yönetim kurulu çok sevdiğim bir arkadaşımızı sağlık kurulu başkanı yaptı.Biz bir ekibiz. Birinin başkan olmasına gerek yok. Ben bir ortopedi profesörüyüm, ömrümün çoğunu Trabzonspor’a hizmet ederek geçirdim. Bu sakatlıkların bana geç söylenmesine kırgınım çünkü bir ekip çalışması olarak siz bunları yapmazsanız olmaz." dedi.

Sadece doktoru suçlamak hata olur

Sadece doktoru suçlamak hata olur diyen Aynacı "Buradaki hata şu sadece doktoru suçlamak. Hayrettin Hacısalihoğlu buradayken beni çağırdı ve "Sen sağlık kurulu başkasısın altyapı, 1461 ve Trabzonspor'a çok iyi bir sağlık ekibi yapmanı istiyorum. Tek yetkili sensin" dedi ve bu ekibi ben yaptım. Ama bu ekipte benim bilgim dahilim olmadan bir ekip olarak çalışmazsanız olmaz. Masörü ile fizyoterpisti ile doktoru ile bir ekip yaparak bunu yapabilirsiniz.  Herşeyi sadece doktoro yüklemek haksızlık. Sakatlıklarla ilgil şundan bundan oldu diye konuşmak çok zor. Abdülkadir’in sakatlığı özellikle, mr’ına bakılmış çok tecrübeli radyologların gözünden kaçabilir. Ekip olarak çalışmazsanız böyle şeyler gözden kaçar. Burada benim geç haberim olması, herşeyi bana danışırlar. Ben kulübe gelirim, futbolcular hastaneme gelir, doktorlar evime gelir ancak bunda öyle bir şey olmadı." ifadelerini kullandı.

Onazi tedirgin
Son olarak Onazi'nin durumuna değinen Aynacı "Bu futbolcuları ben ameliyat etmediğim için bir şey söyleyemiyorum ama Onazi önce İstanbul’da ameliyat oldu.Basit bir aşil tendom sorunu.Ama başına ciddi komplikasyonlar ge Enfeksiyon gelişmesi nedeniyle 3 kez ameliyat oldu ve sakatlığı uzun sürdü. Bana söylediler, gidip kulüpte baktım sonrasında alıp hastaneye götürdüm. Gerekli tetkikleri ve tedaviyi uyguladık sonrasında da sahaya döndü. Şuan bir problemi yok ama şüphelerim var onunla ilgili çünkü aynı yerden 3 kez sakatlık yaşadı çok tedirgin olacaktır."dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor